Fan side
 
 

Ingredienser

250 g rget bacon, skret i sm tern
300-500 g plser (wiener, brunch), skret i mellem stykker
1 skalotte lg
1 lille rdlg
3 6 fed hvidlg (efter lyst)
1 fennikel
1 stngel bladselleri
1 forrslg
1 stor ko-gulerod, skrllet
1 squash, skrllet hvis nsket
Artiskokhjerter, skret i tern (kan undlades)
Tomat & Chilisovs
3 friske chilli grillet sorte p tr pande
2 dser flede tomater + 1 dse hakkede med oregano og basilikum,
eller 3 dser flede tomater + og s krydderurter efter nske
6-8 soltrrede tomater hakkes groft
1 hndfuld bredbladet persille, hakket groft
liter boullion ( terning grntsag + terning okse)
1-2 spsk. Olie

Cajun inspireret gryderet med rget bacon og plser

Denne ret opstod da jeg havde en masse ingredienser der skulle bruges inden det var for sent. S jeg tmte fryser, kleskab og grntsagsskuffer og supplerede med diverse konserves fandt p denne Cajun-inspirerede gryderet.

Jeg brugte hvad jeg havde og fik en hverdagsret til at blive en festmiddag - og der er er et par pne portioner tilbage i fryser og kleskab. Jeg giver den 5 ud af 5. Familien gav den mellem 3 og 5.

Det jeg s godt kan lide ved denne ret, er at den er utrolig smagfuld og langt oversteg mine egne forventninger. Chilisovsen lykkedes fantastisk godt. Den vil helt sikkert blive afprvet flere gange i forskellige variationer.


Sådan gør du:

1. Hak rd- skalotte- og hvidlg fint

2. Rens og snit de vrige grntsager i passende strrelser

3. Rens chilien for kerner, og grill dem sorte p en tr varm pande. Det fjerner den brndende smag og efterlader den gode varme.

4. Nr alt er klar, svits da lg og dernst bacon og plser i olien. Tilfj gradvist de forskellige grntsager og boulion, og lad det simre. Tilfj salt.

5. Blend chili sammen med de flede og soltrrede tomater og bredbladet persille til pur, og tilfj det i retten.

6. Drik et glas vin mens du rrer sammen, tilfj vand efter behov, lad det simre, og smag til med salt og peber.

7. Lad retten simre til smagen smelter sammen men lad ikke grntsagerne koge ud.


Nyd retten sammen med groft brd og en l eller rdvin.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk