Fan side
 
 

Ingredienser

250 g røget bacon, skåret i små tern
300-500 g pølser (wiener, brunch), skåret i mellem stykker
1 skalotte løg
1 lille rødløg
3 – 6 fed hvidløg (efter lyst)
1 fennikel
1 stængel bladselleri
1 forårsløg
1 stor øko-gulerod, skrællet
1 squash, skrællet hvis ønsket
Artiskokhjerter, skĂĄret i tern (kan undlades)
Tomat & Chilisovs
3 friske chilli – grillet sorte på tør pande
2 dĂĄser flĂĄede tomater + 1 dĂĄse hakkede med oregano og basilikum,
eller 3 dåser flåede tomater + og så krydderurter efter ønske
6-8 soltørrede tomater – hakkes groft
1 hĂĄndfuld bredbladet persille, hakket groft
½ liter boullion (½ terning grøntsag + ½ terning okse)
1-2 spsk. Olie

Cajun inspireret gryderet med røget bacon og pølser

Denne ret opstod da jeg havde en masse ingredienser der skulle bruges inden det var for sent. Så jeg tømte fryser, køleskab og grøntsagsskuffer og supplerede med diverse konserves fandt på denne Cajun-inspirerede gryderet.

Jeg brugte hvad jeg havde og fik en hverdagsret til at blive en festmiddag - og der er er et par pæne portioner tilbage i fryser og køleskab. Jeg giver den 5 ud af 5. Familien gav den mellem 3 og 5.

Det jeg så godt kan lide ved denne ret, er at den er utrolig smagfuld og langt oversteg mine egne forventninger. Chilisovsen lykkedes fantastisk godt. Den vil helt sikkert blive afprøvet flere gange i forskellige variationer.


Sådan gør du:

1. Hak rød- skalotte- og hvidløg fint

2. Rens og snit de øvrige grøntsager i passende størrelser

3. Rens chilien for kerner, og grill dem sorte på en tør varm pande. Det fjerner den brændende smag og efterlader den gode varme.

4. Når alt er klar, svits da løg og dernæst bacon og pølser i olien. Tilføj gradvist de forskellige grøntsager og boulion, og lad det simre. Tilføj salt.

5. Blend chili sammen med de flåede og soltørrede tomater og bredbladet persille til puré, og tilføj det i retten.

6. Drik et glas vin mens du rører sammen, tilføj vand efter behov, lad det simre, og smag til med salt og peber.

7. Lad retten simre til smagen smelter sammen men lad ikke grøntsagerne koge ud.


Nyd retten sammen med groft brød og en øl eller rødvin.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk