'/>
 
 Fan side
 
 

Ingredienser

400 gr. (mad)æbler
6-8 kardemomme kapsler
50 ml koldpresset rapsolie
3/4 dl yoghurt
140 g. sukker
75 g. farin
50 hasselnødder
140 g. mel, kanel, salt, 2 tsk bagepulver
2 æg

Muffins med æble, kanel og kardemomme

Uha uha - disse muffins er altså RIGTIG gode. De er lidt anderledes end muffins normalt er. De er mere "smovsede" i det - og så er der æblestykker i. Jeg er normalt ikke så meget til kager - men når der indgår æbler i er det en anden snak.

Vi serverede disse muffins en dag da min ven Morten og hans ualmindeligt gravide hustru kom forbi til te og muffins.

De vagte udbredt tilfredhed - kagerne, altså - og jeg må indrømme at vi har lavet dem flere gange siden...


Sådan gør du:

Giver 10 - 12 muffins

Tag de små sorte frø ud af kardemomme kapslene og rist dem på en varm tør pande. Stød dem efterfølgende fint i din morder. Bemærk hvordan duften af ristet kardemomme får dig til at tænke på indiske gryderetter med lam o.lign...

Rør olie, yoghurt, farin og sukker grundigt sammen i en skål og tilsæt fint hakkede hasselnødder. Sigt mel, krydderier, fint salt og bagepulver sammen i en anden skål og sigt det i skålen med dejen. Blandt godt sammen og rør nu æggene i et ad gangen og bland det hele godt sammen.

Tag kernehusene ud af æblerne og hak dem i tern - tilsæt dem til dejen og bland sammen.

Smør formene med olie, drys lidt sukker og rasp i bunden før du hælder dejen i formene.

Bag dem i ovnen ved 180 gr. Stik en kødnål (uden kød) i gennem - når dejen ikke længere hænger i er de klar. 

Tag formen ud af ovnen og muffins'ene ud af formen og lad dem hvile mens du sætter te-vand over. Du kan godt servere dem mens de endnu er lidt lune i det - det er nemt - og det er verdensklasse...   

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk