Fan side
 
 

Ingredienser

400 gr. (mad)bler
6-8 kardemomme kapsler
50 ml koldpresset rapsolie
3/4 dl yoghurt
140 g. sukker
75 g. farin
50 hasselndder
140 g. mel, kanel, salt, 2 tsk bagepulver
2 g

Muffins med ble, kanel og kardemomme

Uha uha - disse muffins er alts RIGTIG gode. De er lidt anderledes end muffins normalt er. De er mere "smovsede" i det - og s er der blestykker i. Jeg er normalt ikke s meget til kager - men nr der indgr bler i er det en anden snak.

Vi serverede disse muffins en dag da min ven Morten og hans ualmindeligt gravide hustru kom forbi til te og muffins.

De vagte udbredt tilfredhed - kagerne, alts - og jeg m indrmme at vi har lavet dem flere gange siden...


Sådan gør du:

Giver 10 - 12 muffins

Tag de sm sorte fr ud af kardemomme kapslene og rist dem p en varm tr pande. Std dem efterflgende fint i din morder. Bemrk hvordan duften af ristet kardemomme fr dig til at tnke p indiske gryderetter med lam o.lign...

Rr olie, yoghurt, farin og sukker grundigt sammen i en skl og tilst fint hakkede hasselndder. Sigt mel, krydderier, fint salt og bagepulver sammen i en anden skl og sigt det i sklen med dejen. Blandt godt sammen og rr nu ggene i et ad gangen og bland det hele godt sammen.

Tag kernehusene ud af blerne og hak dem i tern - tilst dem til dejen og bland sammen.

Smr formene med olie, drys lidt sukker og rasp i bunden fr du hlder dejen i formene.

Bag dem i ovnen ved 180 gr. Stik en kdnl (uden kd) i gennem - nr dejen ikke lngere hnger i er de klar. 

Tag formen ud af ovnen og muffins'ene ud af formen og lad dem hvile mens du stter te-vand over. Du kan godt servere dem mens de endnu er lidt lune i det - det er nemt - og det er verdensklasse...   

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk