Uha uha - disse muffins er altså RIGTIG gode. De er lidt anderledes end muffins normalt er. De er mere 'smovsede' i det - og så er der æblestykker i. Jeg er normalt ikke så meget til kager - men når der indgår æbler i er det en anden snak.
Vi serverede disse muffins en dag da min ven Morten og hans ualmindeligt gravide hustru kom forbi til te og muffins.
De vagte udbredt tilfredhed - kagerne, altså - og jeg må indrømme at vi har lavet dem flere gange siden...
Giver 10 - 12 muffins
Tag de små sorte frø ud af kardemomme kapslene og rist dem på en varm tør pande. Stød dem efterfølgende fint i din morder. Bemærk hvordan duften af ristet kardemomme får dig til at tænke på indiske gryderetter med lam o.lign...
Rør olie, yoghurt, farin og sukker grundigt sammen i en skål og tilsæt fint hakkede hasselnødder. Sigt mel, krydderier, fint salt og bagepulver sammen i en anden skål og sigt det i skålen med dejen. Blandt godt sammen og rør nu æggene i et ad gangen og bland det hele godt sammen.
Tag kernehusene ud af æblerne og hak dem i tern - tilsæt dem til dejen og bland sammen.
Smør formene med olie, drys lidt sukker og rasp i bunden før du hælder dejen i formene.
Bag dem i ovnen ved 180 gr. Stik en kødnål (uden kød) i gennem - når dejen ikke længere hænger i er de klar.
Tag formen ud af ovnen og muffins'ene ud af formen og lad dem hvile mens du sætter te-vand over. Du kan godt servere dem mens de endnu er lidt lune i det - det er nemt - og det er verdensklasse...