Fan side
 
 

Ingredienser

2 faste auberginer
en håndfuld hakket mynte og persille
god extra-jumfruolivenolie
god basamico olie
1 fed hvidløg
salt & peber

Brushetta med aubergine og mynte - med bresaola og artiskok

Vi kender alle sammen de italienske brushetta, som er ristet brød med herligt fyld på. De anvendes som regel som starters før en dejlig hovedret.

Det er også tilfældet her - vi anretter en tallerken med brushetta med aubergine og mynte sammen med et par skiver bresaola og lidt artiskok fra dåse.


Sådan gør du:

Få fat i noget godt italiensk landbrød, som ikke skal større i omkreds end at du kan skære nogle passende skiver.

Start med marinaden. Bland 8 spsk olivenolie, 3 spsk god eddike sammen med persille, mynte og finthakket hvidløg. Smag til med slat og peber. Lad gerne marianden stå ½ times tid så den samler sig og smagen fra persille og mynte kommer fri af bladende.

Skær auberginerne ud i meget tynde skiver. Rist dem på en varm grill pande med riller. Brug ikke fedtstof når du rister.

Rist brødskiverne på den varme grill pande - stadig uden olie.

Gnid de ristede brødskiver med et fed hvidløg og hæld en anelse god olivenolie over - eller brug lidt af marinaden.

Vend nu aubergiveskiverne i marinaden og fordel på brød skiverne. Jeg plejer at presse lidt af olien af skiverne før jeg lægger dem på brødet - eller kan det altså godt blive lidt fedt...

Anret dine bruschetta sammen med bresaola, artiskok og evt et par gode sorte olien.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk