Torsk marineret i ovnen

Ingredienser

1 kg torskefiletter
3 fed hvidløg
1 tsk harissa
1 tsk salt
stor håndfuld frisk koriander og bredbladet persille
saften af 1 citron
3 spsk hvidvinseddike
2 spsk olivenolie

Torsk marineret i ovnen

Der er altså ikke noget som torsk - man kan tilberede den på mange forskellige måder. Lige fra den klassiske kogte torsk med stærk sennep til denne herlige og overraskende gode ret.

Vi havde Lea og Morten til middag så vi bl.a. ved selvsyn kunne beundre lille Hannah på blot 4 uger. Vi har en god leverandør af torsk som ind i mellem kommer forbi med store ladninger torsk fra Bornholm, så vi får en del torsk her i huset.

I retten bruges harissa, som er en MEGET stærk chilipasta. Du kan få den i indvandregrønthandlere - careful now, it is hot as hell!

Det giver anledning til at eksperimentere med andre måder at tilberede torsken på - prøv den! Den er god!

Sådan gør du:

4 personer

Stød alle ingredienser sammen i din morter så du ender med en herligt grøn pasta.

Del fisken i mindre stykker og bland den herlige marinade med fisken i et ildfast lerfad - det skal se lidt lækkert ud så find dit bedste lerfad frem skal gemmerne.

Lad fisken marinere  et par timer.

Tænd din ovn på fuld styrke og slå grillen til.
Bag fisken i den varme ovn i ca. 10 minutter til fisken er gennemstegt og lettere brun og brændt.

Hold øje med fisken så den ikke får for meget.
Pynt med lidt friske rosenblade og server fisken med en herlig bulgur salat og godt brød.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk