Fan side
 
 

Ingredienser

ca. 250 g. hvedemel
50g. speltmel
50g. durummel.
1 dl. kogte spelt kerner gerne parboiled.
5-10 g gr
2 1/2 dl. vand
8 g. salt

Fantastisk franskbrd med tre slags mel og kerner

Jeg er morgen menneske, kl. 5.30 begynder jeg at tnke p, at st op. Min kone det dejlige menneske, gasser sig gerne til ved kl. 8.00 tiden. Det giver mig lidt tid til at f en morgen dukkert, lse avis og bage.

Nr min kone begynder at rre p sig, er det fordi der lugter af friskbagt brd. S er det svrt at vre morgengnaven.

Jeg lste opskriften for en del rs siden hos Claus Meyer. Speltkernerne var ikke hans id, men noget jeg fandt p. Jeg varierer mngden af de forskellige slags mel alt efter humr. Jeg lter med hndkraft dels i dejfadet, dels p bordet, i ca. 15 min.


Sådan gør du:

Jeg bruger tre slags mel, alle kologiske: Hvedemel, groft speltmel og durunmel. kogt perlespelt er rigtig godt i, men giver et mere luftigt brd.

S bruger jeg kologisk gr. Det kber jeg hos kogrnthandlere. Der er flere i hovedstadsomrdet. Det har mere mlkesyre i sig og giver bedre smag.

Bland vand, salt og gr sammen og kom melet i gerne p n gang. lt det i min. 15 minutter. Dejen skal hve i kleskab natten over.

Form brdet og lad det st p pladen medens ovnen bliver varm. Lad det bage 30-40 minutter alt efter hvor vd dejen er.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk