Fan side
 
 

Ingredienser

4 kg forskellige fisk: f.eks: pigvar, knurhane, bars, l, rdsptte, torsk, laks, rred osv.
3 lg
1 porre
6 fed hvidlg
1,5 dl olivenolie
0,5 tsk safran
5 modne tomater
1 fennikel
2 kviste timian
1 bnd persille, 1 ko appelsin
2 laurbrblade
4 dl hvidvin
40 g smr
salt & peber

FISKEFOND:
fiskehoveder- og haler
1 bnt persille 1 lg
1,5 l. vand
1 spsk salt

Bouillabaisse - fiskesuppe

I dag skal vi p fisketur med folkene fra mit arbejde. Vi skal p resund og fange torsk mv. Det skal nok blive en herlig tur med koner, mnd og brn.

Nr man nu er p havet skal man da have en herlig fiskeret. Denne klassiske franske fiske suppe er FANTASTISK.

Retten er lidt tidskrvende med det er alts umagen vrd! Find et sted at kbe frisk fisk til en god penge og se at komme igang..

Du skal bruge mange forskellige slags fisk - lad ssonen bestemme.


Sådan gør du:

Hovedret til 8 personer

Gr fiskene i stand - dvs rens dem for indvolde mv. Skr hoved og finner af og gem til fiskefond.

Skr fiskene i 3-4 cm store stykker.

Kog en fond af fiskehoveder, haler og finner sammen med persille, lg, peberkorn, salt og 1 liter vand (hoverne skal kun lige vre dkket af vand) i ca. time. Fond'en m ikke bulderkoge, men skal blot simre de herlige smagsstoffer ud i fonden.

Imens skolder og flr du tomaterne, fjerner kernerne og deler kdet i store tern. Pil og skr lgene i fine skiver. Gr porrer i stand og snit dem fint. Hak hvidlg groft og lad disse grntsager snurre i olivenolie sammen med safran uden at det tager farve. Skyld fennikel og skr den i strimler, hak persillen groft og kom op i gryden, tilst ogs de hakkede tomater til de andre grntsager. Tilst halvdelen af hvidvinen.

Tilst appelsin-strimler af skallen fra en kologisk appelsin (den er ikke overfladebehandlet). Lad det hele snurre lidt.

Lg de fisk med det fasteste kd i gryden frst. Hvis du bruger skaldyr - f.eks. krabbeklr eller lignende - skal de frst i. En hovedregel er, at runde fisk er faste og flade fisk er blde i kdet. Lg smret ovenp i sm klumper. Hld resten af vinen og olien over.

Tilst den siede fond og lad retten koge kraftigt i 5 minutter. Kom den resterende fisk i og kog yderligere 5 minutter. Grunden til at retten skal koge s kraftigt er for at f olie og fond til at smelte sammen.

Tag fiskestykkerne op og del kdet fra benene.

Traditionelt serveres suppen hen over et stykke brd i tallerkenen og fisken serveres separat.

Jeg bruger en lidt anden metode i dag da vi skal spise suppen p fiskebden. Jeg tilstter derfor fiskestykkerne mens suppen varmes op i skippers kabys...

Server med godt brd og evt lidt hakket persille...

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk