Fan side
 
 

Ingredienser

2 vildnder
3 gulerdder
1/4 selleri
3 lg
evt. andet groft grnt
4 stilke frisk timian
Hvidvin
Piskeflde
Parmasan ost
Pecorino ost
Den bedste brede pasta du kan opdrive
Frisk salvie

Vildand med pasta, parmaost og persille

Min ven Jesper gr tit p jagt - og om efterret er der bl.a. vildnder. Jeg er normalt ikke s glad for vildt, men disse herlige vildnder fik mig p andre tanker.

Jeg er dog stadig ikke s glad for vildt med brun sovs med cognac, hvide kartofler osv. Jeg overvejede derfor hvordan man kunne servere vildnderne p en alternativ mde til de mrke regnvde efterrsaftner.

Retten endte med at blive italiensk inspireret, hvor nder og grove grntsager simrer i vin og vand til en smagfuld sovs, som indgr i retten.


Sådan gør du:

4 - 6 personer

Rens vildnderne og fjern evt. fjer-rester. Brun nderne p alle sider i en stor gryde i ca. 5 minutter. Tag nderne op og svits de grove grntsager og krydderurter til de er klare, men ikke stegte.

Lg nu vildnderne tilbage i gryden med brystet nedad, hld hvidvin og vand ved og lad nderne simre stille og roligt heri i ca. 45 minutter. Pas p det ikke koger for voldsomt eller for lnge s bliver kdet nemt trt og kedeligt.

Tag nderne op og lad dem kle af. Fjern skindet og skr nu bryst og lr af dyrene og skr kdet i passende stykker - ikke for store.

De mre grntsager skal nu skres i mindre stykker og steges i en sauterpande sammen med resten af lget. Spd op med vin og sovsen og lad det hele samle sig til den herlige kraftfulde sovs. Der skal ikke for meget vde ved, men nok til at retten ikke ender med at blive tr.

Tilst kdet til sovsen, sammen med friske salvie blade og evt lidt revet citron skal. Tilst ogs lidt piskeflde (jeg bruger creme fine - den er kun p 7% og smager lige s godt), smag til med salt og peber og lad sovsen samle sig et par minutter - ikke for lnge. Hvis der er for lidt vde kan du supplere med lidt mere sovs fra gryden.

Kog pastaen efter instruktionen p pakken.

Server retten potionsanrettet med pasta frst, den herlige vildand-ragu over, frisk revet parmasan ost og pecorino ost og til sidst groft hakket frisk persille.

TIP: Hvis du fr sovs til overs fra stegegryden kan du koge den ind til en herligt vildt fond, som du fryser ned og gemmer til sovsen til juleaften! 

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk