Fan side
 
 

Ingredienser

4 store porrer
5 sm smrklatter
lidt olivenolie
1 dl hvidvin
Et par kviste timian
salt og peber

Porrer i ovn med vin

Vi skal jo have grnt hver dag - og de almindelige kogte grntsager kan ind i mellem trnge til lidt forandring.

Disse porrer dampes i ovnen med lidt hvidvin, krydderurter osv. Derved fr de en dyb intens smag, som klder grntsagerne rigtig godt.

Du kan bruge den samme metode til f.eks. gulerdder, blomkl i sm buketter og andre lignende grntsager.


Sådan gør du:

4 personer - tilbehr

Rens porrer for jord o.lign.. Skr dem ud i 5 cm stykker.

Smr et ildfast fad med olie, fordel porrerne og hld olie, vin, salt og peber over. Lg friske timian kviste over.

Til sidst fordeler du smrklatter jvnt over grntsagerne.

Pak fadet ind i flere lag staniol s dampen fra vinen ikke slipper ud.

Damp i ovnen ca. 20 minutter - eller til porrerne er mre. Du kan stikke igennem staniolen med en kdnl for at vurdere om de er mre.

Server porerne i fadet ved bordet - den herlige smrsky i bunden gr det ud for en herligt sovs.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk