Fan side
 
 

Ingredienser

1 kg. torskefilet
1 bundt bredbladet persille
1 bundt dild
2 spsk kapers
en stor spsk. grov sennep
0,5 pakke kosmr
500 gr. sm kartofler
2 tsk korianterfr
en kvist frisk rosmarin

Torsk med krydderurte-senneps sovs

Denne ret med ovnbagt torsk med lkker krydderurte smrsovs er overraskende god. Den f det absolut bedste ud af torsken som gammel traditionel fiskespise her i landet.

Retten er nem at lave - det svreste er at undg at fisken fr for lang tid i ovnen. Der er alts himmelvid forskel p torsk i ovnen nr den har fet for meget og er tr og kedelig -  og nr den er lige njagtig mr og saftig. Hold godt je med fisken i ovnen og tag den hellere lidt for tidligt ud. S kan den blive blive mr mens du forbereder den lkre sovs. Fisken har fet nok nr den s smt deler sig og der dannes lidt lkker hvid vde i fadet.


Sådan gør du:

4 personer

Befri torsken for ben, bland med salt og lad fisken salte i en times tid i kleskab. Skyld nu salt af fisken, smr et ovnfask fad med olie og fordel fisken i fadet. Giv fisken ca. 10 minutter p 180 gr. Lg evt lidt staniol over hvis varmen synes for voldsom.

Til sovsen: Hak persille og dild groft, Pres lidt af vandet af kapersene og hak dem let. Bland krydderurterne med kapers og sennep.

Smelt smret forsigtigt i en gryde - den m ikke tage farve. Lad det smeltede smr kle en anelse af og bland med krydderurter, kapers og sennep. Hold sovsen lun til den skal serveres.

Kog kartoflerne i ca. 10 minutter med rigeligt salt, 1 tsk korianderfr og en kvist frisk rosmarin. Lad kartoflerne blive mre p eftervarmen.

Hld lidt af den hvide sovs der er dannet i fiskefadet i sovsen og server torsken med krydderurte-smrsovs og kartoftler. Du kan evt pynte retten med lidt persille og evt lidt krvel, hvis du har det i huset.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk