Torsk med krydderurte-sennepssovs

Ingredienser

1 kg. torskefilet
1 bundt bredbladet persille
1 bundt dild
2 spsk kapers
en stor spsk. grov sennep
1/2 pakke økosmør
500 gr. små kartofler
2 tsk korianderfrø
en kvist frisk rosmarin

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Torsk med krydderurte-sennepssovs

Denne ret med ovnbagt torsk med lækker krydderurte-sovs er overraskende god. Den får det absolut bedste ud af torsken som gammel traditionel fiskespise her i landet.

Retten er nem at lave - det sværeste er at undgå at fisken får for lang tid i ovnen. Der er altså himmelvid forskel på torsk i ovnen når den har fået for meget og er tør og kedelig -  og når den er lige nøjagtig mør og saftig. Hold godt øje med fisken i ovnen og tag den hellere lidt for tidligt ud. Så kan den blive mør mens du forbereder den lækre sovs. Fisken har fået nok når den så småt deler sig og der dannes lidt lækker hvid væde i fadet.

Sådan gør du:

4 personer

Befri torsken for ben, bland med salt og lad fisken salte i en times tid i køleskab. Skyld nu salt af fisken, smør et ovnfast fad med olie og fordel fisken i fadet. Giv fisken ca. 10 minutter på 180 gr. Læg evt lidt staniol over hvis varmen synes for voldsom.

Til sovsen: Hak persille og dild groft, Pres lidt af vandet af kapers og hak dem let. Bland krydderurterne med kapers og sennep.

Smelt smøret forsigtigt i en gryde - den må ikke tage farve. Lad det smeltede smør køle en anelse af og bland med krydderurter, kapers og sennep. Hold sovsen lun til den skal serveres.

Kog kartoflerne i ca. 10 minutter med rigeligt salt, 1 tsk korianderfrø og en kvist frisk rosmarin. Lad kartoflerne blive møre på eftervarmen.

Hæld lidt af den hvide sovs der er dannet i fiskefadet i sovsen og server torsken med krydderurte-smørsovs og kartoftler. Du kan evt pynte retten med lidt persille og evt lidt kørvel, hvis du har det i huset.


  
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk