Fan side
 
 

Ingredienser

800 g lammekød (lammekølle uden ben) 2 spsk. olivenolie
2 løg i skiver
2 fed hvidløg, knust
1/2 tsk kardemomme frø
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. garam masala
2 tsk. gurkemeje
1 1/2 dl yogurt naturel
1 dåse hakkede tomater
250 g. frossen optøet spinat
2 1/2 dl. vand
2 spsk. friske mint blade
1 stor håndfuld frisk korianderblade, groft revet.

Indisk lam og spinat curry

Alene duften i huset når denne ret simrer......får gæsterne til at føle sig velkomne på sådan en lidt råkold vinteraften.

Oprindeligt en "slanke-ret" som jeg serverede for mine australske fedt-frygtsomme veninder - men nu en klar favorit i hele vores familie.

Hver gang vi serverer den, må vi ryste op med opskriften - så....nyd den og glæd jeres familier og venner med verdens bedste lammeret :o)


Sådan gør du:

4 personer

Skær lammekødet fra benet og skær det i tern på ca. 1,5 - 2 cm. Skær løg i ringe og hak hvidløg. Varm olien i en tykbundet gryde og tilsæt løg og hvidløg. Rør rundt til det er gyldent.

Tilsæt krydderier og lam og fortsæt med at røre rundt i 6-8 min, mens kødet bruner. Tilsæt evt. lidt ekstra olie. Tilsæt yogurt og hakkede tomater. Rør godt rundt. Tilsæt dernæst optøet spinat og vand og lad retten simre i ca. 40 minutter eller til kødet er mørt.

Lige før retten serveres tilsættes frisk mint og koriander. Serveres med ris, Naan brød og evt. en salat af grønne bønner og rødløg.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk