Fan side
 
 

Ingredienser

400 gr ricotta
Saft og skal af 2 ko citroner
1 stor hndfuld frisk revet pecorino
1 stor hndfuld frisk revet parmasan
0,5 pakke smr
Et stort bundt frisk salvie
salt og peber

Ravioli m. ricotta, citron og salvie smr

Denne ret er mske nok lidt mere omstndig end normalt - du skal bde lave pastadejen, raviolierne og resten - men det er alts al umagen vrd. Retten er en klassisk italiens ret, som er meget delikat - og som helt sikkert vil imponere dine gster.

Husk at give dig god tid med forberedelserne s du undg stres og jag nr gsterne kommer til bords.


Sådan gør du:

4-6 personer

Start med at lave pastadejen: Hent opskrift p pastadej her!

Lad dejen hvile time i kleskabet.

Imens laver du fyldet til raviolierne:

Rr ricotta sammen med den revne citronskal, og nsten al parmasan- og percorino osten. Smag til med salt og peber.

Rul pastapladerne ud med din pastamaskine (sdan en skal du alts have!). Rul dem til nst tyndeste niveau og skr pasta banerne ud i ca. 10 cm brede baner og skr herefter pladerne ud i firkanter p 10 x 10 cm. Fordel nu en teske fuld af den herlige fyld i midten af hver plade.

Pensl med vand i kanten af ravioli firkanterne - vandet skal fungere som lim, der sikrer at de ikke bner sig under kogningen. Lg nu endnu en plade oven p fyldet og luk sammen. Vr opmrksom p at du fr al luft ud af raviolien, ellers sprnger de i stykker under kogningen. Jeg bruger tit et omvendt glas som skabelon, s jeg fr flotte runde raviolier.

Lg raviolierne p en meldkket bakke og lg et fugtigt klde over.

Raviolien koger for fuld drn!St en meget stor gryde over med rigeligt vand over blusset. Tilst salt og kog op. Nr vandet spilkoger plumper du raviolierne ned i gryden og koger dem 5-10 minutter. Jeg plejer frst at feje det mel, der stter sig p raviolierne af med en tr madlavnings pensel.

Mens de herlige raviolier koger smelter du smrret i en gryde og sprdsteger de friske salvieblade til de er sprde - pas endelig p at de ikke branker - s er det nemlig forfra...

 

 

Risk samtidig pinjekernerne forsigtigt.

Anret 2-3 raviolier p hver tallerken, hld det smeltede smr og citronsaft over, pynt med sprde salvieblade, ristede pinjekerner og revet parmasan!

Velbekomme!

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk