Fan side
 
 

Ingredienser

250 gr. hvedemel
250 gr. durummel
3 hele æg
8 æggeblommer

Pasta grundopskrift

Det er altså umagen værd at fremstille sin egen pasta indimellem - ikke mindst hvis man laver sine egne fyldte pasta kaldet ravioli.

Der findes utallige opskrifter på pasta - her får du min opskrift, som jeg er kommet frem til efter mange forsøg.

Du kan selvfølgelig bruge en kagerulle til at rulle dejen tynd med, men du kan også investere i en god pastamaskine - de billigste koster ca. 300 kroner og er helt ok til formålet.


Sådan gør du:

4 personer

Bland de to meltyper godt sammen i en bunke på bordet og lave en lille fordybning i midten - ligesom et krater.

Slå æg og æggeblommer ned i krateret og bland nu langsomt æg med melet. Brug fingrene til at arbejde æg og mel sammen.

Bliv ved med at ælte til dejen har samlet sig. Du skal blive ved med at ælte dejen til den har en ensartet blank overflade. Det kan godt tage 10 minutter før den er der. Resultatet bliver meget bedre når du ælter dejen ordenligt. Bare vent, det er hårdt arbejde - du får sved på panden..!

Lad dejen hvile i husholdningsfilm ½ time i køleskabet - det giver dejen tid til at sætte sig.

Nu skal du til at rulle dejen ud. Start med det tykkeste trin på pastamaskinen - kør den evt. igennem flere gange på samme trin. På den måde bliver dejen mere ensartet at arbejde med.

Hvis du skal lave pastaplader til lagsange eller ravioli skal du ikke køre dejen igennem på det aller tyndeste - det bliver for tyndt.

Hvis du vil lave pasta i strimler sætter du bare strimleren på maskinen og kører den herligste pasta ud.

Hæng pastanen til tørre over et kosteskaft.

 

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk