Fan side
 
 

Ingredienser

4 friske gulerødder
Frisk spidskĂĄl
Friske ærter
10 friske grønne asparges
frisk purløg
1 økocitron
1 dl piskefløde
rapsolie
1 fed hvidløg
salt og peber

Sommergrønt med mormordressing

En herlig frisk sommerklasikker, som altid bringer lykke. Gør dig ekstra umage med at skaffe de allerfriskeste grøntsager - evt. fra dine egne bede i haven...

Den klassiske sĂĄkaldte mormordressing giver salaten en herlig friskhed, som er overraskende god.


Sådan gør du:

Rengør grøntsagerne grundigt med en børste og find dit skarpe mandolinjern frem fra skuffen. Har du ikke et mandolinjern skal du se at få anskaffet dig et!

Lav lange papirstynde strimler af gulerod, majroer og asparges. Snit spidskĂĄlen sĂĄ tyndt du kan med en skarp køkkenkniv og læg de snittede grøntsager i isvand i 15 minutter. Forsøg ikke at snitte kĂĄlen pĂĄ mandolinjernet - det gĂĄr galt..

Bælg ærterne - og slyng de sprøde grøntsager tørre i et viskestykke.

Mormordressing:
Bland fløde med citronsaft og skal og hvidløg og smag til med salt og peber. Lad dressingen samle sig i ca. 15 minutter.

Vend grøntsagerne med dressingen og pynt med friskhakket purløg og evt frisk kørvel. Vær lidt forsigtig med at tilsætte dressingen korrekt - du vil gerne have en salat, hvor dressingen hænger ved salaten og ikke klaske sammen i bunden af skålen. Vurdér hvornår du har tilført den korrekte mængde dressing - herefter vil du modtage megen ros fra dine gæster..!

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk