Fan side
 
 

Ingredienser

4 friske gulerdder
Frisk spidskl
Friske rter
10 friske grnne asparges
frisk purlg
1 kocitron
1 dl piskeflde
rapsolie
1 fed hvidlg
salt og peber

Sommergrnt med mormordressing

En herlig frisk sommerklasikker, som altid bringer lykke. Gr dig ekstra umage med at skaffe de allerfriskeste grntsager - evt. fra dine egne bede i haven...

Den klassiske skaldte mormordressing giver salaten en herlig friskhed, som er overraskende god.


Sådan gør du:

Rengr grntsagerne grundigt med en brste og find dit skarpe mandolinjern frem fra skuffen. Har du ikke et mandolinjern skal du se at f anskaffet dig et!

Lav lange papirstynde strimler af gulerod, majroer og asparges. Snit spidsklen s tyndt du kan med en skarp kkkenkniv og lg de snittede grntsager i isvand i 15 minutter. Forsg ikke at snitte klen p mandolinjernet - det gr galt..

Blg rterne - og slyng de sprde grntsager trre i et viskestykke.

Mormordressing:
Bland flde med citronsaft og skal og hvidlg og smag til med salt og peber. Lad dressingen samle sig i ca. 15 minutter.

Vend grntsagerne med dressingen og pynt med friskhakket purlg og evt frisk krvel. Vr lidt forsigtig med at tilstte dressingen korrekt - du vil gerne have en salat, hvor dressingen hnger ved salaten og ikke klaske sammen i bunden af sklen. Vurdr hvornr du har tilfrt den korrekte mngde dressing - herefter vil du modtage megen ros fra dine gster..!

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk