q
 
 Fan side
 
 

Ingredienser

En okse cuvette
Flage salt
Peber

Grillet cuvette bøffer m. havsalt

Min gode ven Morten gav mig dette tip til nogle fantastisk velsmagende bøffer. Morten fik selv tippet af en kok han kender - og jeg må erkende at jeg ville aldrig selv have fundet på at skære en cuvette ud til bøffer.

Resultatet er rigtig godt! Og så er det tilmed let at lave når bare du husker at skære kødet korrekt ud. Se længere nede hvordan du gør. 


Sådan gør du:

6 personer

Find din skarpeste kniv frem fra skuffen.

Skær nu bøffer af cuvetten i 5 cm tykkelse - de må gerne være lidt tykke i det. En cuvette kan være lidt svær at skære korrekt ud. Når man skærer kød ud er det rigtig vigtigt at man skærer på tværs - altså vinkelret af kødfibrene. Derved får du møre bøffer.

Hvis du skærer bøfferne langs med købfibrene bliver dine bøffer seje og uspiselige. Tro mig - det gør en kæmpe forskel at skære kødet korrekt.

Cuvetten er et stykke kød, hvor fibrene ændrer vinkel efterhånden som man skærer bøfferne ud. Du skal derfor være ekstra opmærksom på hele tiden at ændre vinklen, så du hele tiden får skåret kødet korrekt ud. Det kan give nogle underlige små stykker kød ind i mellem - men smagen fejler ikke noget.

Læg bøfferne på et stort fad og drys begge sider med flagesalt og peber. Lad dem trække med saltet i 10-15 minutter og steg dem på en meget varm grill - eller en meget varm grill pande.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk