Fan side
 
 

Ingredienser

1 kg. blommer
4-600 gram sukker
1/4-1/2 stang vanilje
lidt alkohol (rom, cognac, grappa el.)

Blommer i ovnen

Det er blommesesson, eller har lige vret. Der var ikke mange p mit tr i r, hvilket min gode ven biologen fortller skyldes den kolde forsommer. Det har altid rget mig lidt, at blommerne blev s fesne brune nr de blev til syltetj, men godt kan det jo smage.

I r havde jeg fet det rd at bage blommerne i ovnen. Egentlig er opskriften den samme, som nr man koger dem, men da der er meget vand i blommer, skal de koge lnge for at f god konsistens. I ovnen bliver sukkeret til karamel og det hele fr en gylden farve. De fine smags nuancer sukker fr nr det karameliserser, giver en helt speciel syltetj. Hvis man lader vandet dampe godt ind, bliver konsistensens lidt sej, ligesom de sknne franske syltj man kan f forskellige steder.

Hvis man har lidt rom eller noget andet sprut man kunne tnke sig at blommerne tager smag af, s skal man ikke holde sig tilbage.


Sådan gør du:

Blommerne renses for sten og skres i kvarte. Blandes med sukker og evt. 1/4 stang vanilje.

Det lgges p et indfast fad i 1 1/2 lag.

Fadet stilles i en ovn p 150 grader. gerne varmluft.
Der skal rres i blommerne nogle gange under bagningen.

Nr det er blevet smukt gyldent, hldes det p glas. Nr det har klet lidt (1/2 time) kan man rre lidt sprut i.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk