Dessert m. hvid chokolade og hindbær

Ingredienser

Hvid chokolade 200 gram
250-300 gram frosne hindbær
ca. 50 g. sukker
En skvæt citronsaft
Vaniljeis.

Dessert m. hvid chokolade og hindbær

I går var jeg til middag hos vores gode Jeanette og Jeppe hvor jeg lærte en spændende ingrediens til desserter at kende. Efter at værterne havde holdt gætteleg, om hvad det var, de havde produceret, og vi gav alle op, tilstod de, at de havde bagt hvid chokolade i ovnen i 10-15 min. ved 100 grader. Resultatet var en sprød marengsagtig, lys-brun kage, der så kan brækkes/smuldres i passende stykker.

 I dette tilfælde drysset over råsyltede hindbær med vanilleis. Meget delikat.

Sådan gør du:

Til 4 personer

Hele stykker hvid chokolade stilles på bageplade med bagepapir. Bages i en 100 grader varm ovn i 10 - 15 min.

Tages ud og køler af. Hindbær pureres i blender og smages til med sukker og lidt citron. Anrettes med først en klat hindbærpure, is oven på og pyntes af med den bagte chokolade brækket i passende stykker.

Der er plads til fri fantasi mht. til mere pynt, hele hindbær, striber af smeltet mørk chokolade, lidt god cognac, eller hvad man nu har lyst til.

Velbekomme!


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk