300 gr. perlerug
5 skiver spegeskinke
4 stængler blegselleri
4 smagfulde æbler
3-4 finthakkede chalotteløg
4 spsk æbleeddike
4 spsk koldpresset rapsolie
80 gr. frisk gedeost
Denne salat er så nem at lave at man overraskes over, hvor god den er. Kombinationen af kogt korn, blegselleri, skinke og ost er fantastisk.
Du kan nemt anvende andre korn typer, f.eks. perlespelt eller perlerug.
Du kan f.eks. servere salaten til en herlig kalvekotelet eller lignende.
Salat til 4 personer
Kog perlerugen som anført på pakken og lad dem køle af.
Sæt din ovn på 150 gr. Læg skiver af spegeskinke på et stykke bagepapir og bag i ovnen i 10-15 minutter til skiverne er sprøde og lækre. Lad dem køle af på fedtsugende papir.
Hold øje med skinken så de ikke får for meget.
Hak blegselleri i skiver af 1-2 centimeter, fjern æblehus fra æblerne og hak æblerne i små stykker. Lad skrælden blive på æblet. Der er masser af smag i skrællen og den giver farve til salaten. Hæld lidt citronsaft over de hakkede æbler så de ikke bliver brune af luften, bland godt sammen.
Bland nu korn, blegselleri, løg og æbler sammen, knæk skinken i mindre stykker og fordel i salaten. Fordel skiver af gedeost rundt i salaten. Hvis du har lidt friske blade fra blegsellerien kan du pynte salaten til sidst.
Bland æbleeddike og rapsolie til en dressing og bland i salaten lige før servering