Fan side
 
 

Ingredienser

8 dl koldt vand
10 g gr
1 dl surdej
50 gr. salt
200 g grahamsmel
ca. 1 kg hvedemel

Koldhvet hvedebrd

Disse brd er rigtig lkre og er altid en stor succes hos brnene. Den lange hvetid med lidt gr giver brdet en rigtig lkker smag og en sej og sprd skorpe. Den lange hvetid medfrer ogs at brdet holder sig frisk lngere end almindelig grbrd.

Hvis du synes det er svrt at lave surdej kan du bruge lidt youhurt naturel i stedet. Eller du kan gre som jeg gr: Jeg kber frdiglavet surdej hos Meyers Bageri i Store Kongensgade. 


Sådan gør du:

Dag 1:

Rr gr ud i det kolde vand. Tilst surdej, hvedemel og grahamsmel sammen med salt og bland godt sammen indtil dejen hnger godt sammen og er smidig efter 12-15 minutter. Vr forsigtig med ikke at tilstte for meget hvedemel. Dejen skal klbe s meget til hnderne, at du m bruge lidt mel p hnderne for at dejen ikke skal klbe for meget til bord og hnd.

Lg dejen i en stor plastikskl, som du har smurt med lidt olie. Vend dejen rundt i olien s overfladen ogs er dkket af olie. Derved undgr du at dejen hnger fast i filmen nr den hver op. Bekld sklen med oliesmurt film og stil i kleskab i 24 timer.

Dag 2.

Vend dejen ud p et meldrysset bord og del den i to dele. Form de to brd og lg dem i meldryssede hvekurve, hvis du har sdanne nogen. Hvis ikke, kan du krlle lidt bagepapir ind under siderne af dejen for at holde lidt p formen. Ellers risikerer du, at dejen flader ud under hvningen.

Lad de to brd hve 2-3 timer et lunt sted. Lg din stenplade i ovnen og varm den op til 250 gr.
Nr ovnen er rigtig varm lgger du de to hvede brd forsigtig over p stenpladen. Bag brdene i 20-25 minutter og lad dem kle af p en bagerist.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk