Fan side
 
 

Ingredienser

Glasere gule beder:
300 g gule beder
2 spsk smr
Salt
Eddike

Bagte beder:
300 g rdbeder
Salt
olie

Rdbede glace:
3 rdbeder
2 spsk smr
Salt og peber

Glaserede beder m. rdbede glace

Denne ret bestende af bagte rdbeder sammen med kogte glaserede gule beder liggende p et leje af en kraftig rdbede glace gr sig rigtig godt til vinterens simreretter, eller som tilbehr til sprngt kalvebryst med pebberod sovs.

Bederne er et godt eksempel p nordiske rvarer, der virkelig kommer til sin ret.


Sådan gør du:

Glaserede gule beder:
Skrl og skr de gule beder i mindre stykker. Kog dem i saltet i ca. 5 minutter. De skal stadig have bid i midten.
Kom dem i koldt vand s de ikke koger videre.

Bagte rdbeder:
Skrld og skr rdbederne i mindre stykker og vend dem i olie og drys med fint salt.

Bag dem i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.

Rdbede glace:
Pres rdbederne i en juicepresser og kog saften ind til det halve - eller mske lidt lngere. Saften skal vre kraftig i smagen.

Ved servering:
Lun de gule beder i lidt vand, eddike og smr til de glaserer.
Lun glacen og monter med smr. Smag til med salt, eddike og peber.

Anret glace, de bagte beder og gule beder. Pynt p toppen med brndkarse og hakkede valndder.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk