Fan side
 
 

Ingredienser

1 nakkefilet ca. 2 kg.
1 fl. hvidvin
500 gr andefedt
2 laurbrblade
2 fed hvidlg
salt og peber

Rielette p gris

Rielette er en fransk klassiker, hvor dyret simrer ved svag varme i fedt. I denne version koger kdet i vin s rieletten bliver ikke s fed. Der tilsttes dog lidt andefedt for alligevel at opn den fede oplevelse og ikke mindst som smagsforstrker.

Som variation kan du lave sm ruller afdin rielette af forrsrulledej, som du lukker med sammenpisket og steger i lidt ande fedt - ikke drligt...


Sådan gør du:

Skr kdet i strimler af 5 cm i breden p langs af retningen. Lg kdet i en gryde, der kan g i ovnen sammen vin, lg, hvidlg og 2 spsk andefedt.

St gryden i ovnen og lad den simre ved 170 gr. i 3-4 timer eller til kdet er fuldstndig mrt.

Sigt vden fra kdet, fjern laurbrblade osv.

Kd og lg moses med en gaffel og hldes tilbage i gryden med vden.

Kog nu kdet times tid eller indtil det har konsistens som havregrd - kdet skal vre nrmest helt oplst.

Tilst mere andefedt og friskhakket hvidlg, smag til med salt og peber. Du kan godt give den gas mht. peber - du vil opleve at nye smagsoplevelser dukker frem nr du smager til med peber.

Hld den frdige rielette p sm foliebakker, eller i sylteglas. Opbevar i kleskabet. hvis du srger for at lukke af med et lag andefedt p toppen vil det fungere som lg og du kan opbevare det flere mneder i kleskabet.

Server med friskbagt flutes, syltede agurker og sennep - og et godt glas rdvin...

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk