Små Pommes Anna kartoffel m. timian

Ingredienser

½ pakke smør
24 kviste frisk timian
1 fed hvidløg
1-2 kg små kartofler, lidt større end golfbolde
Salt & peber

Små Pommes Anna kartoffel m. timian

En festlig måde at arrangere de klassiske Pommes Anna kartofler.

Jo mere omhyggelig du er med at arrangere disse herligheder, jo finere resultat får du. Derudover vil hver kartoffel-"kage" hænge sammen uden at falde fra hinanden.

Du kan bage dem dagen før og bage dem færdig lige inden servering.

Server Pommes Anna til steg til en festlig aften. 

Sådan gør du:

Tilbehør til 12 personer

Tænd din ovn på 350 gr. Smelt smørret i en lille gryde, smør indersiden af hver muffin kop med smeltet smør. Klip små bunde til hver kop's bund af bageparpir. Læg en lille kvist timian i bunden af hver kop og hæld lidt smør over.

Tilsæt resten af timian bladene og presset hvidløg til smørgryden og steg forsigtigt til bladene er sprøde - ca. 2 minutter.

Brug dit mandolinjern til at snitte kartoflerne i meget tynde skiver på tværs af kartoflerne, læg dem i en skål efterhånden.

Hæld timian-smørret over kartoffelskiverne og lad dem samle sig et par minutter.

Fordel karfofelskiverne lagvis i de 12 muffin kopper. Arranger dem så de danner det flotte mønster du ser på billedet. Pres lidt sammen for at gøre dem mere kompakte.

Pak formen godt ind i sølvpapir og bag i ovnen i 35 minutter til de er møre.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle så meget af, at du forsigt kan vende kagerne ud og over på en bageplade beklædt med bageparpir. Hvis nogle af kagerne skrider lidt ud skal du samle dem igen.

Hvis du først skal bruge dem dagen efter skal du dække kartoflerne til med sølvpapir og stille i køleskab.

Servering:

Tænd din ovn på 400 gr. fjern evt sølvpapir. Bag i bunden af ovnen i 25-30 minutter og server en kage til hver kuvert.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk