Fan side
 
 

Ingredienser

pakke smr
24 kviste frisk timian
1 fed hvidlg
1-2 kg sm kartofler, lidt strre end golfbolde
Salt & peber

Sm Pommes Anna kartoffel m. timian

En festlig mde at arrangere de klassiske Pommes Anna kartofler.

Jo mere omhyggelig du er med at arrangere disse herligheder, jo finere resultat fr du. Derudover vil hver kartoffel-"kage" hnge sammen uden at falde fra hinanden.

Du kan bage dem dagen fr og bage dem frdig lige inden servering.

Server Pommes Anna til steg til en festlig aften. 


Sådan gør du:

Tilbehr til 12 personer

Tnd din ovn p 350 gr. Smelt smrret i en lille gryde, smr indersiden af hver muffin kop med smeltet smr. Klip sm bunde til hver kop's bund af bageparpir. Lg en lille kvist timian i bunden af hver kop og hld lidt smr over.

Tilst resten af timian bladene og presset hvidlg til smrgryden og steg forsigtigt til bladene er sprde - ca. 2 minutter.

Brug dit mandolinjern til at snitte kartoflerne i meget tynde skiver p tvrs af kartoflerne, lg dem i en skl efterhnden.

Hld timian-smrret over kartoffelskiverne og lad dem samle sig et par minutter.

Fordel karfofelskiverne lagvis i de 12 muffin kopper. Arranger dem s de danner det flotte mnster du ser p billedet. Pres lidt sammen for at gre dem mere kompakte.

Pak formen godt ind i slvpapir og bag i ovnen i 35 minutter til de er mre.

Tag dem ud af ovnen og lad dem kle s meget af, at du forsigt kan vende kagerne ud og over p en bageplade bekldt med bageparpir. Hvis nogle af kagerne skrider lidt ud skal du samle dem igen.

Hvis du frst skal bruge dem dagen efter skal du dkke kartoflerne til med slvpapir og stille i kleskab.

Servering:

Tnd din ovn p 400 gr. fjern evt slvpapir. Bag i bunden af ovnen i 25-30 minutter og server en kage til hver kuvert.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk