2,5 dl lunkent vand
Ca. 12 gr gær
450 gr hvedemel
40 gr sukker
7 gr havsalt
40 gr blødt smør
Sesamfrø
Hvis du vil give din burger en ekstra løft skal du naturligvis bage dine egne burgerboller.
Det er nemt og de smager 100 gange bedre end dem du køber i butikkerne.
Opløs gær i den lunkne vand, tilsæt sukker, med og salt.
ælt dejen godt igennem i 5 minutter.
Skær smøret ud i små tern og ælt det med i dejen i endnu 5 minutter.
Sæt dejen lunt til hævning i en time i skålen. Beklæd dejen med husholdningsfilm.
Del dejen i 14 stykker, form til boller og rul bollen i en dyb tallerken med sesamfrø.
Fordel på en bageplade med bagepapir og lad dem hæv videre i endnu ½ time.
Tryk bollerne flade (f.eks. med en bageplade)og lad dem hæve i endnu ½ time.
Bag bollerne i ovnen ved 220 gr. i ca. 20 minutter eller til de er brunede på toppen.