Fan side
 
 

Ingredienser

2,5 dl lunkent vand
Ca. 12 gr gær
450 gr hvedemel
40 gr sukker
7 gr havsalt
40 gr blødt smør
Sesamfrø

Burgerboller - hjemmelavede

Hvis du vil give din burger en ekstra løft skal du naturligvis bage dine egne burgerboller.
Det er nemt og de smager 100 gange bedre end dem du køber i butikkerne.

Brug evt dine burgerboller til Voksen burger med Tomat Salsa


Sådan gør du:

Opløs gær i den lunkne vand, tilsæt sukker, med og salt.
Ælt dejen godt igennem i 5 minutter.
Skær smøret ud i små tern og ælt det med i dejen i endnu 5 minutter.

Sæt dejen lunt til hævning i en time i skålen. Beklæd dejen med husholdningsfilm.

Del dejen i 14 stykker, form til boller og rul bollen i en dyb tallerken med sesamfrø.
Fordel på en bageplade med bagepapir og lad dem hæv videre i endnu ½ time.

Tryk bollerne flade (f.eks. med en bageplade)og lad dem hæve i endnu ½ time.

Bag bollerne i ovnen ved 220 gr. i ca. 20 minutter eller til de er brunede på toppen.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk