Grønne bønner med estragon og skalotteløg

Ingredienser

400 gram grønne bønner
2 skalotteløg
1 spsk sennep
1 spsk honning
2 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
½ bundt frisk estragon
Salt & peber

Grønne bønner med estragon og skalotteløg

Grønne bønner er en af sommerens klassikkere og spises i stor stil hjemme hos os.

Denne variation får ekstra bid og oplevelse gennem estragonen, som drysses over bønnerne.

Vær opmærksom på at bønner ikke koger for længe - de skal stadig have lidt bid.

Sådan gør du:

4 personer

Nip enderne af bønnerne og skyld i koldt vand.

Smid bønnerne i letsaltet kogende vand og giv dem max 1½ minut. Hæld vandet fra og læg bønnerne i en skål med isvand. Dette sikrer at bønnerne ikke koger videre og derved får for meget.

Lad dem efterfølgende dryppe af i en sigte.

Hak 1 løg groft og læg i den blender sammen med sennep, honning, eddike, salt og peber.
Blend i 30 sekunder og tilsæt nu olien i en tynd stråle indtil dressingen har samlet sig og er blød og homogen.

Vend bønnerne med dressingen og server dem på et flot fad.

Drys med hakket løg og estragon.

 


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk