Fan side
 
 

Ingredienser

4 kg blåmuslinger
200 gr god røget bacon
1 løg
½ bundt timian
2 glas hvidvin
1/4 liter piskefløde
Citronsaft
Salt & peber

Blmuslinger i bacon, vin og flde

Denne variation af de lækre blåmuslinger er måske ikke den mest ernæringsmæssigt korrekte udgave. Til gengæld er den uforskammet lækker og kan sagtens gøre det ud for en hovedret serveret med frisk godt brød.

Jeg er altid ekstra påpasselig med med at rense blåmuslinger. Køb altid friske muslinger og gennemgå den alle sammen, en for en. Hvis en muslinng ikke er helt lukket til kan den være død og du risikerer at den er fordærvet. Du vil ikke ønske dig en skaldyrsforgiftning.

Sådan cheker du at alle muslinger er friske og levende:

De muslinger, der ikke er lukkede kan du banke mod bordpladen et par gange. Lad den ligge lidt og se om den lukker sig som reaktion på stødet. Hvis ikke kassér den.

På den måde er du sikker på at alle muslinger er levende og friske.


Sådan gør du:

Til 4 personer

Hak løg, skær bacon i tern, rib bladene af timianen.

Tag en stor gryde, der kan rumme alle muslingerne. Sæt den på middel varme med lidt olivenolie.

Tilsæt bacon og lad den smelte fedtet lidt af sig i 5 minutter. Tilsæt løg og timian. Lad det simre endnu 5 minutter til løgene er bløde uden at have taget farve.

Skru op for varmen, tilsæt hvidvin og lad det koge lidt ind til alkohollen er fordampet og det hele er kogt en anelse sammen.

Når du har godt gang i varmen tilsætter du muslinger og blander muslinger godt sammen med det øvrige indhold i gryden.

Efter et lille minut tilsætter du fløden og rører godt sammen. Kog den videre et par minutter.

Smag til med citron, salt og peber.

Server med godt brød og resten af hvidvinen.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk