Carpaccio m. sprød stegeskorpe

Ingredienser

500 gr. mørbrad eller inderfilet af okse eller kalv - eller f.eks. krondyr
1 spsk hel korianderfrø
1 spsk hel fennikelfrø
Skalden af en øko-citron
Frisk timian
1 spsk ristede pinjekerner
Gode oliven
God feta
Basilikumblade
salt & peber

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Carpaccio m. sprød stegeskorpe

Denne ret var faktisk den for alvor fik mig i gang med at lave mad på et højere plan.

Retten er utrolig nem at få succes med og smager skønt. 

Du kan bruge forskellige kød stykker, okse- eller kalvemørbrad, inderfilet osv. Seneste har jeg lavet den af inderfilet af krondyr. Ideen er at kødet får en sprød krydret stegeskorpe samtidig med at det er råt inden i.

Du kan eksperimentere med forskellige anretninger - det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser.

Denne variation er med sydlandsk inspireret, men du kan sagtens ændre tema.

Sådan gør du:

Skær kødet til så du får et aflagt stykke med nogenlunde ens tykkelse.

Svits korinderfrø og fennikelfrø let på en tør pande.
Knus frøene med peber, citronskald, timian og salt i din morter.

Hæld krydderier ud på en skærebræt og fordel blandinger på alle sider af kødet.

Steg kødet på en glohed pande til det får en sprød stegeskorpe.

Lad kødet hvile et par minutter og skær det så tyndt som muligt.

Anret kødet på et strot fad med ristede pinjekerner, oliven, feta og drys lidt citron saft og olivenolie over ved servering.

Server med godt brød og et godt glas vin.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk