Fan side
 
 

Ingredienser

0,5 kg hvide bønner
300 gr røget bacon af god kvalitet
1 stort løg
4 fed hvidløg
2 dl hvidvin el. hønsefond
3 laurbærblade
2 tsk paprika
3 kviste timian
3 spsk koncentreret tomatpure
evt. Lidt smør

Cassoulet - bnnegryde m. bacon

Denne klassiker er et skønt suplement til diverse sommer grill retter. 
I den klassiske version indgår krydrede pølser - men du kan variere retten på alverdens måder.


Sådan gør du:

4 personer

Udblød de hvide bønner i koldt vand i 12 timer. Kasser vandet, skyld bønnerne.

Snit løg og hvidløg, læg skiver af bacon i en stor gryde og svits med olivenolie.

Tilsæt de hvide bønner, laurbærblade, timian, paprika, tomatpure og vin/hønsefond.

Lad retten simre i ca. 40 til de hvide bønner er netop møre - de må ikke få for meget, men skal stadigvæk have lidt bid. Tilsæt evt lidt vand, hvis retten er ved at koge tør.

Vend evt lidt smør i retten lige før servering for smagesn skyld.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk