Fan side
 
 

Ingredienser

Fougasse:

400 gr tipo 1 mel
300 gr alm mel
4 dl lunken vand
½ pakke gær
Olivenolie
Salt

Trøffel smør:

1 stor kogt kartoffel
2 spsk blødt smør
Trøffel olie
Trøffel puré (kan udelades)
Hel trøffel (kan udelades)

Fougasse m. confit de canard og trffelsmr

Fougasse er et klassisk sydfransk brød, som kan tilsættes forskelligt smagstilbehør. Denne variation er med confit de canard - ikke dumt..

Du kan lave din confit de canard selv - se opskrift her (anvend andelår i stedet for gåselår) - eller købe en dåse med færdig confit de canard.

Servér retten som en lække snack med et godt glas vin til. Bryd brødet med hænderne og tag en klat trøffelsmør på og evt en tyndt skåret skive trøffel - mums...


Sådan gør du:

Bland de to typer mel med gæret, som er opløst i vandet. Tilsæt lidt olivenolie og salt og ælt i 10-12 minutter.

Lad dejen hvile 2-3 timer.

Tag confit de canard ud af dåsen og steg i ovnen i times tid til andeskindet er helt sprødt.

Rul dejen ud og fordel stykker af confit de canard ned i dejen. De må gerne stikke lidt frem.

Skær de karakteristiske huller i dejen, hæld lidt olivenolie over og drys med flagesalt.

Bag brødet ved 200 - 220 grader ca 1 time.

Server med trøffelsmør:

Mos den kogte kartoffel i en skål, tilsæt ½ pakke blødt smør, tilsæt trøffelolie og evt trøffel puré.

Smag til med salt og peber og stil på køl.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk