Fan side
 
 

Ingredienser

1 dl estragoneddike
1 dl hvidvin
1 hakket løg
6 pastoriserede æggeblommer
1 pakke smør (250 gr)
1 bundt frisk estragon
1 bundt frisk kørvel
salt & peber

Bearnaise sauce - hjemmelavet

Det er altså ikke noget der overgår din egen hjemmelavede sauce bearnaice. Det kræver lidt øvelse at få den til at lykkes - ihvertfald for mig... 


Sådan gør du:

4 personer

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur - bortset fra det smeltede smør.

Hvidvin og estragoneddike koges ind til det halve med hakket løg, en lille håndfuld friskhakket estragon og en lille håndfuld hakket kørvel, lidt salt og peber. Lad det køle lidt af. Sigt blandingen igennem en sigte.

Smelt smøret i en lille gryde. Når smørret er smeltet hældes den klare del over i en ny beholder og det hvide bundfald kasseres.

Pisk æggeblommer og eddike let og luftig. Tilsæt nu det klarede lune smør i en tynd stråle, mens du pisker under svag varme. Vær meget forsigtig - saucen må under ingen omstændigheder koge da den vil skille - sørg for at den ikke bliver varmere end 65 grader, så er du på sikker grund. Her er det en god ide at anvende et termometer.

Når saucen har samlet sig tilsættes resten af den hakkede estragon og kørvel - så er du klar til servering.
Hvis du synes din sauce bliver for tyk kan du piske lidt vand i til den har den rette konstistens.

Hvis din bearnaise alligevel skiller kan du nemt redde den:

Pisk en æggeblomme i en gryde og pisk din skilte bearnaise i som da du piskede smør i til at starte med – voila!

 

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerd - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk