Fan side
 
 

Ingredienser

Dag 1:
4 store andelår
400 gram fint salt
½ tsk sort peber
8 kviste frisk timian
1 helt hvidløg i fed

Dag 2:
½ liter andefedt (fra slagteren
2 løg
1 hakket savoukål
1 appelsin

Confit de canard med savoykl

Normalt er det til jul vi laver confit det canard - og det er ikke engang med andelår men med gåselår,  men det er anden histrorie.

Denne ret er vidunderlig efterårsmad til en hyggelig lørdag aften. Det er en klassisk fransk ret, som bare er lige i skabet - Viva la France.

Sæt lårene over med salt marianaden dagen før du skal servere retten.


Sådan gør du:

4 personer

Dag 1:
Vend alle ingredienser sammen, gnid godt ind i andelårene og stil på køl natten over.

Dag 2:
Vask andelårende godt af for salt, gem hvidløg og timian.
Kom lårene i et ildfast fad eller en gryde, der kan gå i ovnen.

Tilsæt andefedt og vær sikker på at det dækker lårene når det er smeltet.

Lad det simre ganske langsomt i 1½ time til kødet er helt mørt.

Tag lårene op af fedtet og lad dem dryppe af på en rist. Lige inden servering steger du lårene i en varm ovn - evt. med grill element tændt. Hold øje med at de ikke får for meget.

Skær kålen i passende stykker, skær løg i skiver og steg dem ved passende varme i lidt andefedt sammen med timian og hvidløg. tilsæt savoykål og lad den falde sammen i varmen - ikke mere end det.

Smag til med salt og peber og server med fileter af appelsin - evt med en bagt kartoffel eller lignende.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk