Fan side
 
 

Ingredienser

2 økologiske appelsiner
6 æg
250 gr rørsukker
2 spsk orangevand (fås i etniske grønthandlere)
1 tsk bagepulver
55 gr. revet gulerod
175 gr smuttede grofthakkede mandler
75 gr grofthakkede pistacienødder

Marokkansk mandel-appelsinkage

Denne skønne kage har en lidt overraskende ingrediens nemlig kogte og blendede appelsiner.

Kagen er nem at lave og er altid et hit.


Sådan gør du:

Vask appelsinerne og kog dem hele i vand i 1½time indtil de er bløde. Del dem og fjern kernerne. Blend nu appelsinerne til en pure i din foodprocesser. Pisk æg og sukker hvidt, rør orangeblomstvand i sammen med bagepulver, revet gulerod, mandler og pistacienødder - og rør godt sammen.

Smør en springform grundigt med smør og hæld massen i. Bag kagen ved 190 gr. i ca en time. Lad herefter kagen stå i 30 minutter før du tager den ud af springformen.

Server kagen afkølet, evt. med hjemmelavet vanilje is eller andre gode sager.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk