q
 
 Fan side
 
 

Ingredienser

Fløderand:
4 blade husblas
5 dl piskefløde
20 g sukker
1 vaniljestang
1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

Topping:
1 blad husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Fløderand med hyldeblomstsgele.

Denne skønne sommer dessert er altid et hit. Du kan erstatte hyldeblomstsaften med f.eks. rabarbersaft, jordbærsaft, som jeg har gjort på billedet. Her bruger jeg rabarbersaft og topper med lidt rysterribs og et enkelt lille blad citronmelisse. Variationerne er talrige.


Sådan gør du:

Til 6 personer

Udblød 3 blade husblas i lidt koldt vand i 5 minutter. Skrab vaniljekernerne ud at stængerne. Kog fløde op med vanilje, vaniljestang, sukker og hyldeblomstsaft. Tag gryden af varmen så snart den koger og lad den køle lidt af. Tilsæt den afdryppede husblas. Husk at tage vaniljestængerne op af fløden.

Lad fløden afkøle i 30 minutter i gryden og hæld den herefter over i portionsglas. Lad randen stivne i køleskabet i mindst 6 timer.

Til toppingen udbløder du nu det sidste blad husblas i lidt koldt vand i 5 minutter. Varm forsigtigt den ufortyndede hyldeblomstsaft op i en gryde og tilsæt den afdryppede husblast. Afkøl saften til den begynder at stivne lidt. Hæld den forsigtigt over de stivnede fløderande og stil på køl et par timer.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk