Fan side
 
 

Ingredienser

Couscous:
1 lille løg
½ smulret tørret chili
1 stor håndfuld hakket bredbladet persille
400 g couscous

Fisk:
1 stort løg
5 fed hvidløg
½ smuldret tørret chili
3-400 g hvid fisk f.eks. torsk, mulle o.lign.
2 dåser tomater
1 dåse koncentreret tomatpure
1 stor håndfuld hakke bredbladet persille

Italiensk fiskefad med couscous

Denne skønne fiskeret er overraskende god. Kombinationen af fisk, tomatsovs med et tvist af styrke fra chili sammen med det nordafrikanske stref fra couscous er værd at kaste sig over.


Sådan gør du:

Start med tomatsovsen:
kom lidt olivenolie i en passende gryde. Tilsæt tomater og pure og lad den koge langsom sammen til du får en skøn let sødelig tomat pure kaldet passata på italiensk.

Gå videre med couscousen:
Blend løg, hvidløg og persille i en foodprocessor. Hæld couscoussen i en gryd og rør blandingen i. Følg nu anvisningerne på pakningen. Dæk dem evt med et klæde når de er færdige for at holde dem lune. Inden servering løsnes grynene med en gaffel.

Fisk:
Skær løget i tynde skiver og hak hvidløg fint. Kom lidt olivenolie i en gryde og lad løg, hvidløg og chili simre nogle minutter til de bliver bløde uden at tage farve. Tilsæt fisken og hæld tomatpureen over. Suppler med vand til det dækker.

Lad fisken simre 8 minutter.

Server fisken i en flot fad og couscoussen i en skål for sig. Drys friskhakke persille over fisken og kald folk til bords.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk