Fan side
 
 

Ingredienser

5 dl piskefløde
65 gr sukker til cremen
1 flækket god vanillestang
6 æggeblommer
Sukker til karamelisering

Creme brle

En klassisk og ret skøn dessert. Du skal bruge en Creme brûlée gasbrænder til at karamelisere sukkeret på toppen.

 


Sådan gør du:

Til 4 personer 

Kog fløde, sukker og den flækkede vaniliestang op i en gryde. Lad blanding køle lidt af og tilsæt nu æggeblommerne.

Lad cremen trække smag et par timer, sigt cremen og fjern det skum, der dannes på toppen. Fordel cremen i fine små skåle. 

Bag skålene i vandbad ved 100 grader i 1½ time - eller til cremen har sat sig.

Lad cremen køle af - opbevar dem på køl.

Lige inden servering drysses et tyndt lag sukker på toppen af cremen. Karameliser sukkeret med din gasbrænder. 

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk