4 høje flotte stykker kulmulefile eller torsk, 400 gram i alt uden skind og ben.
Olivenolie
Garniture:
4 små syltede piquillopeberfrugter
1 alm løg
12 sorte oliven
0,5 dl sherryeddike
1 dl olivenolie
1 økocitron
12 estragonblade
Gelé
4 modne tomater
4 piquillopeberfrugter
1 økocitron
1 fed hvidløg
1/2 løg
4 blade husblas
et knivspids agar agar
Denne ret er ganske enkelt fantastisk. Den er relativt nem at lave og vil helt sikkert overraske og glæde dine gæster.
Forbered garnituren og gelé dagen før og opbevar i køleskabet.
I og med du forbereder garniture og gelé dagen før kan du relativt hurtigt lave retten til middagen.
4 personer
Hak skalotteløg fint og lad dem simre en halv times tid med de syltede pebre skåret i små tern og de udstenede halverede oliven sammen med olivenolie og eddike, citronsaft og hakket citronskald. Smag til med salt. Lad den trække i køleskab natten over.
Til geléen blendes tomater og peberfrugter, hvidløg og løg til juice. Udblød husblas i koldt vand og bland husblas i juicen. Tilsæt en anelse agar agar. Hæld på en passende form og stil i køleskabet natten over. Ved servering skæres tern af 5 cm.
Pensl fisken med olivenolie og bag i 180 gr. i 5-10 minutter. Pas på de ikke får for meget.
Lun garnituren og tilsæt grofthakket estragon.
Anret garnituren på lune tallerkner og placer et stykke fisk og en tern af gelé.