Fan side
 
 

Ingredienser

En stor økologisk kylling
2 gulerødder
et stykke seleri
to løg
1 porre
frisk timian
2 laurbærblade
20 små tomater på stilk
2 zucchini
0,5 l piskefløde
300 løg
et bundt frisk basilikum
1 dl creme fraiche
4 æggeblommer

Kyllingefrikass

En skøn frikassé, med masser af smag af kylling. Der er egentlig ikke så meget mere at sige - bare se at komme i gang.


Sådan gør du:

Rens kyllingen og kog sammen med suppevisk (gulerod, selleri, løg, porre, timian, laurbær og rosmarin)  i 45 minutter ved svag varme. Sluk for varmen og lade kyllingen trække i suppen 1 time.

Tag kyllingen op og pil kødet nænsomt af skroget når den er tilpas kølet af. Læg skind og ben tilbage i suppen og kog suppen ind til 1 liter og sigt den.

Skær de to zucchini igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske, skær dem i både. Hak løg og kog sammen med zucchini i suppen til de er møre og tg dem op af suppen.

Kog fløden ind til det halve og hæld i suppen. Tilsæt evt et par hønsebouillon terninger for at fremhæve smagen af høns. Tilsæt kylling og grøntsager til suppen.

Blad æggeblommer med creme fraiche og blnd i suppen. Nu må frikasséen ikke koge.

Tilsæt tomaterne, del på langs og grofthakket basilikum. Smag til med salt og peber og evt lidt citronsaft.

Server med en grøn salat eller lidt brød. 

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk