Løg:
Et løg
1 liter vindruekerneolie
lidt mel
Salat:
1 radiccihio salat hoved
1/2 friseé salat hoved
1/5 bundt bredbladet persille
Dressing:
1 lille løg
Lidt æbleeddike
1 spsk sennep
2 spsk honning
1/2 dl koldpresset rapsolie
En skøn enkel salat, som passer godt til retter i den fede ende da bitterheden giver et godt modspil til det fede.
4 personer
Først løgene:
Pil og skær løg ud i tynde ringe. Lad dem trække i lidt salt i 10-15 minutter så de bliver bløde.
Varm olien op til den syder om enden af en tændstik.
Vend løgringe i lidt mel og friter i den varme olie - lidt af gangen et par minutter til de bliver sprøde.
Saml salaten med dressing af et lille løg, æbleeddike, sennep, honning, som kommes i din blender og finthakkes.
Tilsæt rapsolien lidt ad gangen til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber.
Servér salaten med dressing og sprøde løgskiver på toppen.