Fan side
 
 

Ingredienser

100 gr. kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
500 gr. hakket kalv og flæsk / eller 400 gr. reelt kød og 100 gr. spæk
3 dl letmælk
2 æg
3 kviste rosmarin
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 tsk. stødt allehånde
2-3 meter svinetarm / fedtnet
Salt og peber

Plser - Hjemmelavede

Når du først har prøvet at lave hjemmelavede pøsler opdager du, hvor nemt, og ikke mindst sjovt det er.

Du kan bruge forskellige slags kød og krydderier. Det er bare at prøve sig frem.

Server pølserne med hjemmelavet ketchup og rørt sennep og en Kartoffelsalat med saltet agurk og dild


Sådan gør du:

Skræl kartofler, løg og hvidløg og kog møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og pisk grøntsagerne grundigt med et piskeris og bland grundigt sammen med hakket kød og salt. Rør farsen med æg, mælk, krydderier, finthakket rosmarin og peber. Steg en prøvedelle så du er sikker på at fyldet smager er som du vil have.

Når du har stoppet pølserne kan du lægge dem i køleskab en times tid så farsen kan sætte sig.

Steg pølserne på panden eller på grillen.

Sådan stopper du pølsen:

  1. Vask hænder - og brug rent udstyr! Det er meget vigtigt at holde bakterier ude af pølseriet.
  2. Køb en kødhakker med pølsehorn.
  3. Arbejd altid med kødet så koldt som muligt. Det gør det nemmere at samle fyldet og gør pølsen saftigere.
  4. Udblød og skyl tarme i koldt vand.
  5. Sæt pølsehornet på din kødhakker og træk tarmen på pølsehornet.
  6. Fyld nu tarmen med farsen. Stop ikke tarmen for hårdt, den udvider sig når pølsen steges.
  7. Sørg for, at der ikke kommer luftbobler i pølserne, så sprænger de under tilberedningen.
  8. Slå knude på tarmen når den fyldt. Rul nu mindre pølser ligesom når du laver ballondyr. Pas igen på at de ikke bliver for fyldte.

Hvis du ikke har en kødhakker med tilhørende pølsehorn kan du bruge fedtnet. Fedtnet kommer fra svinemaver og kan bestilles hos slagteren. Udblød det grundigt i koldt vand før brug.

Form fars og rul fedtnet om så det slutter tæt og holder på farsen. Pølserne får et mere rustikt udseende som også kan have sin charme.

Kog evt de færdige pølser 10 minutter ved svag varme så du er sikker på de er gennem tilberedt.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk