Hvid fisk med peberfrugt i ovnen

Ingredienser

600-800 gr. torskefilet eller anden hvid fisk
3 peberfrugter i forskellig farve (rød er godt her)
3-4 fed hvidløg
1 stor håndfuld bredbladet persille
Hvidvin - f.eks. Frascati
Olie

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Hvid fisk med peberfrugt i ovnen

Denne herlige italienske fiskeret er altid et hit - både hos børn og voksne.

Kombinationen af peberfrugternes let røgede og søde smag kombineret med hvidvin, persille og hvidløg passer helt perfekt med basmatiris til.

Du kan bruge en hvilken som helst torskefisk til retten - torsk, rødfisk - osv. Jeg har også lavet den med fladfisk - f.eks. spætter.

Det er en simpel fiskeret, som er til at forstå og let at gå til - bare se at komme i gang!

Sådan gør du:

4 personer

Tænd din ovn på 220 gr.

Gør fisken klar.

Skær peberfrugterne ud i strimler og steg dem på en pande med lidt olivenolie og salt. Steg dem til de er godt møre - faktisk må enkelte strimler godt få lidt branket farve. Det forstærker den røgede smag og supplerer fisken godt.

Når peberfrugterne er klar vender du persille og hvidløg i og slukker straks for varmen. Hvidløget må endelig ikke blive branket - det smager forfærdeligt.

Hvis du ikke allerede har åbnet hvidvin og har taget dig et enkelt glas er det tiden nu.
Når du har sikret dig at vinen er god nok fortsætter du madlavningen...

Smør en passende bradepande med lidt olie og læg halvdelen af fisken i bunden. Fordel nu peberfrugterne over fisken og læg resten af fisken over. Sørg for at fisk og peber er blandet godt sammen.

Hæld hvidvin og lidt salt/peber over fisken og sæt retten i en 220 gr. varm ovn i ca. 15 minutter til fisken let kan skilles fra hinanden med en gaffel.

Kog risen som beskrevet på pakken - her er dog mit tip, som altid giver perfekte basmati ris:
3 dl ris kommes i en gryde med 5 dl. vand og lidt salt.
Bring vand og ris i kog og lad den simre under låg i 10 minutter. Sluk nu for varmen og lad risen trække i yderligere 10 minutter. Tag en gaffen og løsn risen, som nu er løs, let og rigtig velsmagende.

Server fisken med basmati ris og evt lidt godt brød - og glem ikke at servere resterne af hvidvinen til.
Husk også at drysse lidt groft salt over portionen - og englene vil synge for dig!


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk