q
 
 Fan side
 
 

Ingredienser

5 spsk solsikkeolie eller anden vegatabilsk olie
3 spsk brune sennepsfr√ł
1 håndfuld friske karryblade
2 tsk spidskommenfr√ł
1 tsk graham masala
1 tsk st√łdt chilli
0,5 tsk st√łdt cayennepeber
s tsk gurkemejev3 udsk√•rne r√łde chillipebre, s√•ret i fine skiver
7-8 cm skrællet og fintrevet ingefær
6 findthakkede fed hvidl√łg
2 finthakkede l√łg
5 håndfulde basmatisris
5 3/4 l vand
600 g blandet hvid fisk skåret i rustikke stykker
2 dåser kokosmælk
salt og peber
1 håndfuld friskhakket koriander
saft af to limefrugter
evt 3 spsk
friskrevet kokos

Indisk fiskesuppe m. ris

Vi husker jo alle den 31. december 1999 lige f√łr vi sprang over i det ny √•rtusinde. Alle var bange for at computerne ville g√• ned og al kommunikation ville bryde sammen - ka' du huske det?

De fleste af os fejrede denne s√¶rlige nyt√•rsaften p√• en anderledes m√•de - det gjorde vi os. Vi rejste til Indien i juledagene og rejste rundt i en m√•ned sammen med 35 andre af Pia og Charlottes venner. Det var en fantastisk tur, hvor vi bl.a. fejrede nyt√•r p√• et 800 √•r gammelt palads i Radjastan i det nordvestlige Indien - midt ude i √łrkenen.

Da vi havde sm√• b√łrn med p√• rejsen turde vi ikke rigtig kaste os ud i de store kulenariske fors√łg selvom det indiske k√łkken er verdenskendt.

Det er faktisk f√łrst da vi kom hjem at vi for alvor kastede os over indiske mad.

Det er et fantastisk k√łkken med smag og varme, som jeg ikke kender andre steder.

Denne suppe er genial, varm og fyldig i smagen - og den er ret let at lave.

Hvis du har et basis lager af krydderier i k√łkkenet er den hurtig at lave - og selv ungerne elsker denne dejlige suppe...

 


Sådan gør du:

4-6 personer

Varm olien i en stor gryde og rist krydderierne i 5-6 minutter. Tils√¶t l√łg, hvidl√łg og ingef√¶r og lad det stege med for svag varme i ca. 10 minutter.

Tilsæt vand og kokos mælk sammen med fisken.

Tils√¶t fisken og lad det hele simre i yderligere 10 minutter. Tils√¶t halvdelen af den friske korianter de sidste par minutter og server suppen i forvarmede sk√•le sammen med naan br√łd og resten af den friske koriander.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk