Confit af gåselår

Ingredienser

6 friske gåselår
5 spsk groft salt
4 enebær
2 kviste frisk rosmarin
10 laurbærblade
10 hele peberkort
2 kg gåse- eller andefedt

 Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Confit af gåselår

 Dette er blevet en juleaften-klassiker hos os - og hos de gæster vi har haft på besøg juleaften.

Som barn fik vi altid gåsesteg med æbler, svesker osv. Jeg har altid haft det lidt svært ved den lettere kvalmende, fede og søde smag og konsistens i den traditionelle julegås.

Efter en tur til Paris fik jeg for alvor øjnene op for confit og ved den efterfølgende juleaften blev den traditionelle gåsesteg udskiftet med denne yderst delikate confit af gåselår - og har været det lige siden.

Husk at bestille gåselår og fedt i god tid hos din slagter. 

Sådan gør du:

6 personer 1 lår pr. person

Princippet ved confit er meget enkelt: Man salter kødet i et døgn og lader det derefter simle i gåse/andefedt til det er meget mørt. Det kan lyde lidt voldsomt med al den fedt, men det er ikke så slemt og man spiser jo kun et enkelt lår til middagen...

Kværn krydderier i din morter og bland salt og krydderier. Gnid dette kryddersalt godt og grundigt ind i lårene. Læg dem nu på køl i et døgn.

Efter et døgn børster du saltet af lårene og skyller godt efter i koldt vand - altså gåselårene..!

Fordel gåselår og fedt imellem hinanden i et ildfast fad sådan, at lårene er helt dækkede af fedt når det er smeltet.

Lad dem nu simre i fedtet i ca. 1 time - det er MEGET vigtigt at fedtet ikke koger - så falder kødet helt fra hinanden. Der skal kun lige være en anelse bevægelse på overfladen - så får du et perfekt resultat.

Tag lårene op og lad dem køle af. Læg lårene i en plastbeholder og hæld fedtet over når det er kølet lidt af, sådan at lårene er helt dækkede af fedt. På den måde kan de holde sig i lang tid på køl.

Når du skal servere dem skal du bare grave lårene frem af fedtet og grille dem i en varm ovn i 10-15  min. indtil skindet er sprødt og lækkert. 

Servér med surt og sødt.


  
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk