Rødkål De Luxe

Ingredienser

1 lille rødkålshoved
1 appelsin, skrald og saft
2 kanelstænger
2 stjerneanis
4 nelliker
100 g. rørsukker
1 dl rødvin
1 dl rødvinseddike
2 spsk salt
peber

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Rødkål De Luxe

Der findes utallige opskrifter på rødkål til julemiddagen.
Den hurtige er jo bare at smide et glas fra supermarkedet op i en gryde og lune det godt igennem.
Det synes jeg er at give op for hurtigt - selvom niveauet løfter sig gevaldigt hvis du bruger rødkålen fra Meyer - den er rigtig go.

 

Sådan gør du:

6-8 personer

Hak kålen groft.

Smid alle ingredienserned op i i gryde - ikke aluminium - og kog det sagte igennem til kålen er mør.

Det er vigtigt, at du har styr på den rafinerede balance mellem appelsinernes og kryderiernes sødme og eddikens bitterhed - så du skal huske at smage kålen til - enten med lidt sukker, hvis den bliver for sur - eller med lidt eddike.

Server den lun til julemiddagen!


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk