Risengrød i høkasse

Ingredienser

2,5 dl grødris
1,5 l sødmælk
0,5 tsk salt
4-5 spsk sukker
1 spsk stødt kanel
Koldt smør

Risengrød i høkasse

I de travle dage op til jul er der en masse at se til - især hvis man er ham, der skal sørge for julemaden.

Det er meget, der skal gøres klar - der skal bl.a. laves enten ris à l'amande eller traditionel risengrød.
I mit barndomshjem fik vi risengrød med kanelsukker og smørklat - fantastisk spise - vi ELSKEDE det.

Min mor kunne et smart trick når hun lavede risengrøden - hun benyttede en såkaldt høkasse. I vore dage har vi ikke høkasser til at holde maden varm, så vi bruger de varme dyner i sengen i stedet for. Så er det også en herlig snert af risengrød tilbage i dynerne når du træt og mæt kravler i seng efter juleaftens fest...

Det er samme fremgangsmåde om du skal lave risengrød eller skal bruge grøden til din ris à l'amande.

Sådan gør du:

4-6 personer

Kom ris og vand i en tykbundet gryde - brug ikke en aluminiumsgryde, som kan misfarve grøden - hvem vil have grå risengrød?

Kog risene i vandet i et par minutter og tilsæt mælken lidt ad gangen sådan, at mælken hele tiden småkoger.
Kog nu svagt 8-10 minutter under omrøring. Det er må IKKE brænde på - smager afskyeligt...

Sluk for varmen og pak nu den varme gryde ind i flere lag aviser og håndklæder og bær hele molevitten ind i soverværelset og pak det ind i flere gode dyner.

Nu skal grøden stå her i ca 1½ time.

Når du tager grøden frem igen vil den være klar og stadigvæk dampende varm.

Varm grøden igennem på komfuret og smag til med salt, der skal mere salt til end man lige skulle tro - smag til med forsigtigehed - lidt ad gangen indtil den er i vinkel.

Servér risengrøden med kanelsukker og smørklat - eller køl grøden af inden du fortsætter med din Ris à l'amande.

Det er en super let måde at lave grøden på og du skal heller ikke gå og bekymre dig om hvorvidt grøden brænder på under vejs.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk