I mit barndomshjem fik vi risengrd med kanelsukker og smrklat - fantastisk spise - vi ELSKEDE det.

Min mor kunne et smart trick nr hun lavede risengrden - hun benyttede en skaldt hkasse. I vore dage har vi ikke hkasser til at holde maden varm, s vi bruger de varme dyner i sengen i stedet for. S er det ogs en herlig snert af risengrd tilbage i dynerne nr du trt og mt kravler i seng efter juleaftens fest...

Det er samme fremgangsmde om du skal lave risengrd eller skal bruge grden til din ris l'amande.

'/>
 
 Fan side
 
 

Ingredienser

2,5 dl grdris
1,5 l sdmlk
0,5 tsk salt
4-5 spsk sukker
1 spsk stdt kanel
Koldt smr

Risengrd i hkasse

I de travle dage op til jul er der en masse at se til - isr hvis man er ham, der skal srge for julemaden.

Det er meget, der skal gres klar - der skal bl.a. laves enten ris l'amande eller traditionel risengrd.
I mit barndomshjem fik vi risengrd med kanelsukker og smrklat - fantastisk spise - vi ELSKEDE det.

Min mor kunne et smart trick nr hun lavede risengrden - hun benyttede en skaldt hkasse. I vore dage har vi ikke hkasser til at holde maden varm, s vi bruger de varme dyner i sengen i stedet for. S er det ogs en herlig snert af risengrd tilbage i dynerne nr du trt og mt kravler i seng efter juleaftens fest...

Det er samme fremgangsmde om du skal lave risengrd eller skal bruge grden til din ris l'amande.


Sådan gør du:

4-6 personer

Kom ris og vand i en tykbundet gryde - brug ikke en aluminiumsgryde, som kan misfarve grden - hvem vil have gr risengrd?

Kog risene i vandet i et par minutter og tilst mlken lidt ad gangen sdan, at mlken hele tiden smkoger.
Kog nu svagt 8-10 minutter under omrring. Det er m IKKE brnde p - smager afskyeligt...

Sluk for varmen og pak nu den varme gryde ind i flere lag aviser og hndklder og br hele molevitten ind i sovervrelset og pak det ind i flere gode dyner.

Nu skal grden st her i ca 1 time.

Nr du tager grden frem igen vil den vre klar og stadigvk dampende varm.

Varm grden igennem p komfuret og smag til med salt, der skal mere salt til end man lige skulle tro - smag til med forsigtigehed - lidt ad gangen indtil den er i vinkel.

Servr risengrden med kanelsukker og smrklat - eller kl grden af inden du fortstter med din Ris l'amande.

Det er en super let mde at lave grden p og du skal heller ikke g og bekymre dig om hvorvidt grden brnder p under vejs.

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk