Kartoffelsalat m. ærter, asparges og estragon

Ingredienser

1 kg nye danske kartofler (gerne små)
100 gr bælgede friske grønne ærter
6 grønne asparges
Frisk rucola salat
1 skalotteløg
0,5 dl sherryeddike el. estragon eddike
1 tsk dijonsennep
Friskhakket estragon
Salt og peber

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Kartoffelsalat m. ærter, asparges og estragon

Når vi får de nye danske kartofler i for-sommeren er denne salat et virkeligt hit. Den skønne smag af estragon giver salat et uventet pift, som er ret skøn.

Servér den til din sommermenu med noget godt fra grillen og du bliver helt sikkert dagens helt.

Sådan gør du:

Rengør de nye kartofter og kog dem i saltet vand til de er møre, men ikke udkogte.
Stik en urtekniv eller kødnål i kartoflerne - de skal lige nøjagtig slippe.
Hæld vandet fra og lad dem køle af.

Hak løget fint og lad det simre i 5 min med eddiken, lad det køle af.

Hæld eddike/løg i din food processer sammen med sennep og kør det til en masse, mens du tilsætter olien i en tynd stråle.
Smag denne dressing til - måske skal den have en anelse honning eller sukker.

Til sidst tilsætter du hakket estragon.

Snit de friske asparges fint med en skarp kniv og saml kartofler med ærter, asparges og rucola.

Smag salaten til med dressingen indtil du får det helt rigtige forhold mellem grøntsagerne og dressingen.
Tilsmagning er det halve af kunsten ved madlavning, så gør dig umage.

Du kan evt pynte salaten med friske grofthakkede estragonblade.

 


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk