æblekage, klassisk efterårslækkeri

Ingredienser

200 gr smør
175 gr sukker
4 æg
165 gr hvedemel
1,5 tsk bagepulver
90 g hasselnødder eller mandler
1/2 tsk salt
Frø af 10 morter knuste kardemommekapsler eller 1/2 tsk stødt kardemomme
300 gr æbler
3 spsk sukker
1/2 tsk stødt kanel

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


æblekage, klassisk efterårslækkeri

Er der noget som en lækker æblekage på en kold efterårsdag? Denne kage er ret skøn og vil helt sikkert gøre dine gæster glade.

Kagen er nem at lave, så bare se at komme igang.

Sådan gør du:

Udkern æblerne, og del dem i både. Hæld evt lidt citronsaft over de udskårne æblebåde for at undgå at de bliver brune.
Bland sukker og kanel, vend bådene i blandingen, og lad det trække mens du blander dejen.

Hæld sukker, smør - som har stuetemperatur, kardemomme og salt i en skål og pisk det grundigt sammen med en elpisker.

Tilsæt æg et ad gangen og sørg for, at piske det godt ind i dejen. Pisk dejen luftig.
Blend nødderne, og bland det sammen med mel og bagepulver. Tilsæt melblandingen til dejen, og pisk det godt sammen.

Kom dejen i en velsmurt springform, og drys lidt sukker over.

Fordel æblebådene med skrællen opad i et flot mønster, og hæld saften fra æblene over til sidst.

Bag kagen ved 175 grader i ca 1 time.

Tag kagen ud af ovnen, og tag ringen af springformen. Lad kagen stå en times tid og samle sig før servering.
Server kagen med creme fraiche.

Velbekomme!


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk