Fan side
 
 

Ingredienser

1/1 kalveskank
0,5-1 flaske rdvin
Ca. 1-1,5 liter kalvefond
2 lg
4 gulerdder
1-2 porrer (ogs en god del renset top
Frisk persille og timian
Havsalt
Peberkorn

Til mos:
Kartofler
Et stykke selleri
En persillerod
En pastinak
Lidt mlk, smr, salt, hvid peber og muskatnd

Langtidsbraiseret kalveskank

De fleste kender Osso Buco - en skn italiensk ret, rigtig dejlig landlig "slow food", der bare str og simrer i flere timer og bliver bedre og bedre. Sdan noget, man bliver glad af at dufte til!

Nr man laver langtidsbraiseret kalveskank, er det samme kd som til Osso Buco - her er det bare hele stykket/benet, man bruger og ikke "koteletter" der er skret igennem marvbenet.

Retten laver mere eller mindre sig selv, simrer i 6-7 timer, og s du fr den vildeste sauce

 - ren saft og kraft!


Sådan gør du:

4-6 personer

Ml kalveskanken, nr du kber den - vr sikker p, at den kan st oprejst i en stegegryde i din ovn.
F den "skret til" hvis den er for hj.
Ved tilberedningen stter du den ned i stegegryden (den str og ligner en vulkan).

Hld rdvin og kalvefond ved (den endelige mngde afhnger lidt af stegegrydens strrelse - men der skal hele tiden vre rigeligt med vde!). Skr lg i kvarte, gulerdder og porre i stykker og kom alt det grnne ned i vden. Lg godt med persille og timian i gryden og husk at komme lidt peberkorn og lidt havsalt ved ogs. St det hele i ovnen ved ca. 140 grader og lad det st og hygge sig i 6-7 timer. Du kan med fordel lgge et stykke folie henover og ned omkring skankbenet, mens det str i ovnen, s kdet ikke bliver FOR trt i overfladen.

Hver time overhlder du kdet grundigt ovenfra med vden.

Lige fr serveringen sier du saucen fra op i en gryde. De grnsager, der ligger i sien kan du mose ud gennem sien og ned i saucen - det smager altsammen - som nu jvnes en smule, hvis den skal vre lidt tykkere, og efter smag krydres med salt og peber. Skr kdet af benet og server det med saucen og f.eks. en rigtig god mos af kartofler, lidt selleri, persillerod og pastinak.

Det er rigtig vintermad!

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk