Langtidsbraiseret kalveskank

Ingredienser

1/1 kalveskank
0,5-1 flaske rødvin
Ca. 1-1,5 liter kalvefond
2 løg
4 gulerødder
1-2 porrer (også en god del renset top
Frisk persille og timian
Havsalt
Peberkorn

Til mos:
Kartofler
Et stykke selleri
En persillerod
En pastinak
Lidt mælk, smør, salt, hvid peber og muskatnød

Langtidsbraiseret kalveskank

De fleste kender Osso Buco - en skøn italiensk ret, rigtig dejlig landlig "slow food", der bare står og simrer i flere timer og bliver bedre og bedre. Sådan noget, man bliver glad af at dufte til!

Når man laver langtidsbraiseret kalveskank, er det samme kød som til Osso Buco - her er det bare hele stykket/benet, man bruger og ikke "koteletter" der er skåret igennem marvbenet.

Retten laver mere eller mindre sig selv, simrer i 6-7 timer, og så du får den vildeste sauce

 - ren saft og kraft!

Sådan gør du:

4-6 personer

Mål kalveskanken, når du køber den - vær sikker på, at den kan stå oprejst i en stegegryde i din ovn.
Få den "skåret til" hvis den er for høj.
Ved tilberedningen sætter du den ned i stegegryden (den står og ligner en vulkan).

Hæld rødvin og kalvefond ved (den endelige mængde afhænger lidt af stegegrydens størrelse - men der skal hele tiden være rigeligt med væde!). Skær løg i kvarte, gulerødder og porre i stykker og kom alt det grønne ned i væden. Læg godt med persille og timian i gryden og husk at komme lidt peberkorn og lidt havsalt ved også. Sæt det hele i ovnen ved ca. 140 grader og lad det stå og hygge sig i 6-7 timer. Du kan med fordel lægge et stykke folie henover og ned omkring skankbenet, mens det står i ovnen, så kødet ikke bliver FOR tørt i overfladen.

Hver time overhælder du kødet grundigt ovenfra med væden.

Lige før serveringen sier du saucen fra op i en gryde. De grønsager, der ligger i sien kan du mose ud gennem sien og ned i saucen - det smager altsammen - som nu jævnes en smule, hvis den skal være lidt tykkere, og efter smag krydres med salt og peber. Skær kødet af benet og server det med saucen og f.eks. en rigtig god mos af kartofler, lidt selleri, persillerod og pastinak.

Det er rigtig vintermad!


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk