Stuvet torsk med kartofter og forårsløg

Ingredienser

1 løg
1 porrer
Olivenolie/koldpresset rapsolie
2 courgetter
1 kg skrællede kartofter
2 ansjosfiletter
1 glas hvidvin
5,5 dl. mælk
5,5 dl fiskefond
1 kg torskefilet
bredbladet persille
forårsløg
1 citron 

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Stuvet torsk med kartofter og forårsløg

Denne meget nordiske ret prøvede jeg efter en kutter tur med drengene på Øresund til Kims polterabend for et par år siden. Vi var ude for at fiske, men fangede ikke rigtig noget før på vej hjem, hvor jeg pludselig fangede en torsk på over tre kilo - utrolig oplevelse når man for første gang trækker sådan en krabat ind fra havet.

Da jeg kom hjem stod jeg der med frisk torsk - og uden køkken! Vi var i fuld gang med at få helt nyt køkken i vores hus og derfor havde vi kun et meget primitivt køkken installeret ude i baghaven under en billig pavillion fra Larsen.

Nu gik der sport i at lave torsken under de primitive forhold og det var også ret sjovt at stå der i fri natur og vekslende regnbyer (!) og kokkerere.

Jeg valgte at koge fond af fiske benene helt fra bundet - det tager tid, men smagen bliver fantastisk når man gør sig umage med alle dele af madens fremstilling.

Hvis du ikke har tid og overskud til at koge fiske fond, så spørg din fiskehandler om ikke han kan hjælpe.

Sådan gør du:

4-6 personer

Skær løg og porrer i skiver og steg dem i olivenolie i en passende gryde i 5 minutter til de er bløde.

Skrab kerner ud at courgetterne med et teske og riv dem med ned i gryden.
Tilsæt kartofterne efter du har skåret dem i tern af 2 x 2 cm.
Tilsæt ansjoser og rør godt rundt.
Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve før du tilsætter mælk og fond.

Lad det nu simre i ½ time til kartofterne er møre og kom nu torske fileterne i og lad dem simre med i 15 min. til kødet skiller i flager.

Smag til med salt og peber og anret retten i varme potionsskåle - eller i varme dybe tallerkener.

Drys persille og skivede forårsløg over og hæld en slat koldpresset rapsolie - eller olivenolie - og lidt citronsaft over.

Server retten med en god hvidvin til - og englene vil synge!


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk