Fan side
 
 

Ingredienser

0,5 tsk safrantråde
7,5 dl kogende vand
3 spsk olie
2 store hakkede løg
1 tsk hele nelliker
4 hel kardemommekapsler
375 gr. Basmati ris
Salt

Safranris

Dette er ikke den letteste måde at koge ris på, men til gengæld er resultatet fantastisk, så den er absolut umagen værd!

Risen er inspireret af det indiske køkken og egner sig pefekt til indiske retter.

Vores familie var så heldig at opleve Indien da vi fejrede det nye årtusinde på et ørken fort i Radjastan i det nordlige Indien. Sjovt nok var det først rigtig da vi kom hjem, at vi fik smag for det indiske køkken med det s fantaske smagsrigdom. Med to små børn + én på vej turde vi ikke rigtig kaste os over de store eksperimenter da vi rejste i de fattige dele af Indien.

Vi er absolut kommet efter det og nyder det indiske køkken i fulde drag. 

Husk nu: ikke noget med at anvende stødte krydderier. Køb i stedet hele krydderier og stød dem evt let i en morder. Smagen er 100 fold bedre, end i de stødte versioner, du får i dit supermarked.

Du kan som regel få hele krydderier hos din lokale grønthandler - især hvis han er af anden etnisk herkomst.


Sådan gør du:

4-6 personer

Kom safrantråde i en lille skål med 1 spsk kogende vand - udblød i 30. minutter.
Opvarm olien i din favorit koge-ris-gryde, tilsæt løg og lad dem simre til de er klare og bløde - må ikke tage farve.

Tilsæt ris sammen med nelliker, kardemomme, salt og peber. Nu spreder der sig en herlig krydret dyft af ristede krydderier i dit køkken - uha, det er lækkert!

Steg det hele i 3 minutter - rør rundt undervejs så det ikke brænder på.

Tilsæt nu resten af det kogende vand, safratråde og udblødningsvand.
Rør rundt og lad risen simre under låg i 10-12 minutter.

Sluk for varmen og lad risen trække i yderligere 12 minutter

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk