Fan side
 
 

Ingredienser

0,5 tsk safrantrde
7,5 dl kogende vand
3 spsk olie
2 store hakkede lg
1 tsk hele nelliker
4 hel kardemommekapsler
375 gr. Basmati ris
Salt

Safranris

Dette er ikke den letteste mde at koge ris p, men til gengld er resultatet fantastisk, s den er absolut umagen vrd!

Risen er inspireret af det indiske kkken og egner sig pefekt til indiske retter.

Vores familie var s heldig at opleve Indien da vi fejrede det nye rtusinde p et rken fort i Radjastan i det nordlige Indien. Sjovt nok var det frst rigtig da vi kom hjem, at vi fik smag for det indiske kkken med det s fantaske smagsrigdom. Med to sm brn + n p vej turde vi ikke rigtig kaste os over de store eksperimenter da vi rejste i de fattige dele af Indien.

Vi er absolut kommet efter det og nyder det indiske kkken i fulde drag. 

Husk nu: ikke noget med at anvende stdte krydderier. Kb i stedet hele krydderier og std dem evt let i en morder. Smagen er 100 fold bedre, end i de stdte versioner, du fr i dit supermarked.

Du kan som regel f hele krydderier hos din lokale grnthandler - isr hvis han er af anden etnisk herkomst.


Sådan gør du:

4-6 personer

Kom safrantrde i en lille skl med 1 spsk kogende vand - udbld i 30. minutter.
Opvarm olien i din favorit koge-ris-gryde, tilst lg og lad dem simre til de er klare og blde - m ikke tage farve.

Tilst ris sammen med nelliker, kardemomme, salt og peber. Nu spreder der sig en herlig krydret dyft af ristede krydderier i dit kkken - uha, det er lkkert!

Steg det hele i 3 minutter - rr rundt undervejs s det ikke brnder p.

Tilst nu resten af det kogende vand, safratrde og udbldningsvand.
Rr rundt og lad risen simre under lg i 10-12 minutter.

Sluk for varmen og lad risen trkke i yderligere 12 minutter

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk