q
 
 Fan side
 
 

Ingredienser

1 stort løg
3 fed hvidløg
Olie
125 g. røget flÌsk i tern
4 gulerødder i tern
20 skrÌllede perleløg
20 hele champinon
1 unghane el. to kyllinger skĂĽret i passende stykker
3/4 l god kraftfuld og maltet øl
2,5 dl hønse bouillon
krydderbuket af frisk timian, laurbĂŚr og persillestilk
Hakket persille.

Kylling i øl

Retten her er faktisk en afart af den kendte og elskede coq au vin fra frankring. Her har vi blot udskiftet rødvinen med herlig kraftfuld øl.

Øllet giver retten en sÌrlig humle-bitter karakter, som sammen med flÌsket og kødet giver en herlig fyldig og varm smagsoplevelse. Den varmer godt pü de kolde og kedelige vinteraftener. Der er noget autentisk landkøkken over retten - sü hvis det er den oplevelse du vil give dine gÌster - sü er er retten lige i skabet!

Husk pĂĽ at alle de smagsgivende ingredienser bidrager til den samlede oplevelse. Hvis du bruger røget flĂŚsk af god kvalitet, en god økologisk kylling osv sĂĽ bliver resultatet meget bedre.

Hvis du kan overskue det sü lav din egen hønsebouillon - det er overhovedet ikke svÌrt. Hvis du allerede har en lager af bouillon i fryseren er det naturligvis den, du skal bruge i dag.

Tandoori er en indisk krydderblanding, som jeg først for nyeligt har opdaget. Man kan givetvis selv fremstille blandingen, men jeg bruger nu altsü Irma's version - den er perfekt til stegt kylling!


Sådan gør du:

4-6 personer

Hak løgene groft, hak hvidløg, kom det i gryden med lidt olie og flĂŚsketern og sautĂŠr 5 min. Kom nu gulerødder, perleløg og champignon med op i gryden og steg videre et par minutter.

Drys Tandoori krydderi over kyllingestykkerne og gnid krydderblandingen godt i kød og skind sammen med salt og peber. Varm en anden gryde op med olie og brun kyllingestykkerne et par minutter. Kom dem op i gryden med med grøntsager og flÌsk.

Kom nu øl og hønsebouillon over sammen med krydderbuketten. TilsÌt salt og peber og lad retten stü og hygge sig og simre i ca. 1 time.

ServÊr retten med frisk hakket persille, ovnbagte grøntsager eller groft brød.

Har du en god øl, som du har gemt til en sÌrlig anledning sü skyd den af nu - du vil ikke blive skuffet! En god bordvin kan nu ogsü gøre det...

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk