'/>
 
 Fan side
 
 

Ingredienser

1 stort lg
3 fed hvidlg
Olie
125 g. rget flsk i tern
4 gulerdder i tern
20 skrllede perlelg
20 hele champinon
1 unghane el. to kyllinger skret i passende stykker
3/4 l god kraftfuld og maltet l
2,5 dl hnse bouillon
krydderbuket af frisk timian, laurbr og persillestilk
Hakket persille.

Kylling i l

Retten her er faktisk en afart af den kendte og elskede coq au vin fra frankring. Her har vi blot udskiftet rdvinen med herlig kraftfuld l.

llet giver retten en srlig humle-bitter karakter, som sammen med flsket og kdet giver en herlig fyldig og varm smagsoplevelse. Den varmer godt p de kolde og kedelige vinteraftener. Der er noget autentisk landkkken over retten - s hvis det er den oplevelse du vil give dine gster - s er er retten lige i skabet!

Husk p at alle de smagsgivende ingredienser bidrager til den samlede oplevelse. Hvis du bruger rget flsk af god kvalitet, en god kologisk kylling osv s bliver resultatet meget bedre.

Hvis du kan overskue det s lav din egen hnsebouillon - det er overhovedet ikke svrt. Hvis du allerede har en lager af bouillon i fryseren er det naturligvis den, du skal bruge i dag.

Tandoori er en indisk krydderblanding, som jeg frst for nyeligt har opdaget. Man kan givetvis selv fremstille blandingen, men jeg bruger nu alts Irma's version - den er perfekt til stegt kylling!


Sådan gør du:

4-6 personer

Hak lgene groft, hak hvidlg, kom det i gryden med lidt olie og flsketern og sautr 5 min. Kom nu gulerdder, perlelg og champignon med op i gryden og steg videre et par minutter.

Drys Tandoori krydderi over kyllingestykkerne og gnid krydderblandingen godt i kd og skind sammen med salt og peber. Varm en anden gryde op med olie og brun kyllingestykkerne et par minutter. Kom dem op i gryden med med grntsager og flsk.

Kom nu l og hnsebouillon over sammen med krydderbuketten. Tilst salt og peber og lad retten st og hygge sig og simre i ca. 1 time.

Servr retten med frisk hakket persille, ovnbagte grntsager eller groft brd.

Har du en god l, som du har gemt til en srlig anledning s skyd den af nu - du vil ikke blive skuffet! En god bordvin kan nu ogs gre det...

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk