Fiskefilet m. hjemmelavet remoulade

Ingredienser

8 mindre rødspættefileter
1 dl rugmel
salt og peber
smør og olie til stegning

1 æggeblomme
1 spsk æbleeddige
1 dl koldpresset rapsolie
2 spsk syltede agurker i fine tern
1 spsk asier i fine tern
1 tsk sennep
1 bundt frisk estragon
1 spsk karry
salt og peber

 



Mad til DIN fest

Skal du holde fest - f.eks. rund fødselsdag eller lignende? Jeg kan levere maden til dig.
Læs mere

 


Fiskefilet m. hjemmelavet remoulade

Denne klassikker kender vi alle sammen alt for godt. Der er ikke noget som lun fiskefilet med remoulade, dild og lidt citron serveret på groft rugbrød...

I denne version gør vi lidt ekstra ud af oplevelsen. Den hjemmelavede remoulade løfter dette stykke smørrebrød til uanede højder og vil hensætte dig i en sand lykkefølelse, som du ikke troede du ville opleve.

Lad denne gang være med at købe frosne panerede fiskefileter fra Netto! Køb nogle friske rødspætte fileter hos din fiskehandler - de er dyre, men oplevelsen er alle pengene værd!

Den smager af barndom og fisketure ved havet - bare se at komme igang... 

Sådan gør du:

4-6 personer - frokost ret

Fisken:
Bland rugmel med salt og peber og bred blandingen ud på en tallerken.

Smelt smøret på panden sammen med olien og lad det bruse af.
Vend fileterne i blandingen og steg dem i den varme i smør/olien blanding ved middel varme. Steg ikke flere ad gangen end at de har god plads omkring sig. Hvis du steger for mange ad gangen koger fisken i stedet for at stege.

Remoulade:

æggeblomme og olie skal være i stue temperatur, ellers skiller den under tilberedningen.
Pisk æggeblommen i en skål sammen med æbleeddike, karry, salt og peber med en elpisker.

Hæld nu olien i skålen i en tynd stråle mens du fortsat pisker med elpiskeren - når al olien er optaget i æggeblandingen har du fremstillet mayonnaise.

Hak de syltede agurker, asier og sennep og den friske estragon og bland det sammen med mayonnaisen.

Lad remouladen hvile ½ times tid i køleskabet før servering.

Server de lune fiskefileter på groft rugbrød med remoulade, citronskive og dild - ikke et øje er tørt.


kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Bakketoppen 5 - 3450 Allerød - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk