Fan side
 
 

Ingredienser

1 svinesalg
1 spsk havsalt
4 skalottelg
Hvid peber
2 stk. knust allehnde
lille bundt persille eller timian

Saltlage
300g havsalt
60 g rrsukker
1 liter vand
1 tsk hele enebr
3 laurbrblade
1 tsk hele nelliker.

Hjemmelavet rulleplse - plg

Der ER alts bare himmelvid forskel p den indkbte rulleplse og den, du selv fremstiller.

Det er ikke svrt at lave, men du skal i gang nogle dage fr du skal bruge den. Bare rolig - det meste af tiden er ventetid...

Husk at den frdige rulleplse har en begrnset holdbarhed - ligesom stegt kd dvs. en uge i kleskabet.

Servr rulleplsen p groft rugbrd med ringe af rdlg og sky - evt hjemmelavet sky..


Sådan gør du:

Salt og krydderier kommes i en stor gryde med vand og koges op til saltet oplses. Lad lages kle helt af.

Hak krydderurterne og skalottelg fint, knus de hele krydderier i din morter og bland det sammen med krydderurter og lg.

Bred slaget ud p et spkbrt med ydersiden nedad. Srg for at slaget er nogenlunde lige tykt over det hele og er nogenlunde rektankulrt. Du kan skre slaget til med en skarp kviv.

Fordel nu fyldet over hele slaget - og nu kommer vi til rulle-delen:

Tag din kdsnor og bind en lkke i enden af snoren. Fr snoren igennem lkken og dan en ny lkke, som rullen skal ind i. P den mde kan du stramme godt til om rullen.
Rul slaget sammen p den korte led, srg for at stramme godt til undervejs. Fr nu lkken om rullen og stram godt til. Herefter snrrer du godt sammen s rullen bliver god og fast og s du er sikker p at al fyldet bliver inden i rullen.

Lg nu rullen ned i den afklede lage og lg en tallerken oven p rullen s den holdes nede i lagen. ellers vil den flyde oven p og derved g glip af den herlige salt lage.

Stil lage med rulle kligt i 2 dage.

Efter de 2 dage tages rullen op af saltlagen, som kasseres.

Bring nyt vandet i kog og tilst lg og krydderier.
Lad rullen simre i en times tid indtil en kdnl gr fint igennem.

Tag rullen op og lad den kle af.

Nu skal rullen presses: Hvis du er s heldig at have arvet din bedstemors rulleplsepresse skal du naturligvis bruge den. Alternativt kan du lgge rullen mellem to spkbrdder og s stille noget tungt oven p. Jeg har ogs haft helt med at snrre brdderne sammen med reb.

Stil du rullen kligt i et dgn - husk: rullen safter en del, s husk at stillen den p en bradepande e.lign.

Ved serveringen fjerner du kdsnoren og skrer rullen med en skarp kniv.

Servr den hjemmelavede rulleplse p groft rugbrd - uha uha - det er BARE godt!

 

kontakt
Lars Mejding - Elsker med Kokken - Rosengrdsvej 21 - 2830 Virum - Tlf: 2622 6740 - Email: info@elsker-med-kokken.dk